A mai trecut un concurs: Dana Borș este manager cu acte în regulă


Daniela Borș

Noul șef al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad este actualul interimar, economista Dana Borș, care a promovat examenul cu nota 9,04.

Economista Daniela Borș, singurul candidat la fotoliul de manager al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, poate răsufla ușurat. A trecut cu brio peste concursul desfășurat vineri, 17 noiembrie, când a susținut proiectul de management în fața comisiei, așa că se poate considera managerul unității pentru următorii trei ani. Mai ales că nota minimă de promovare este 7.00, iar pentru proiectul „Performanța clinică și financiară a Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad”, a fost notată cu 9.04.

Pentru că nu mai urmează nici probă scrisă și nici interviu, concursul a luat sfârșit, așa că, potrivit calendarului stabilit de Consiliul de Administrație (CA), pe 22 noiembrie va fi afișat rezultatul final. Pe 24 noiembrie, președintele comisiei de concurs, ing. Adrian Bobeică, președintele CA al spitalului, va înainta procesul verbal cu rezultatele concursului, urmând ca, în aceeași zi, CA să se întrunească pentru validare. Nu în ultimul rând, pe 27 noiembrie, CA îi va înainta primarului Dumitru Boroș același proces verbal, în vederea emiterii deciziei de validare a concursului și a dispoziției de numire în funcție pentru un mandat complet de trei ani.

Daniela Borș a fost desemnată manager interimar pe 3 august, după ce, pe 31 iulie, ex-managerul interimar Corneliu Decuseară, numit de edil pe 10 mai, a renunțat la fotoliu în urma unui protest spontan al angajaților. Între anii 2007-2010, ea a deținut funcția de director financiar-contabil al unității spitalicești (în timpul managerului Dionisie Lefter).


Leave a Reply