Manifestare cultural-științifică inedită


Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare”, alături de Consiliul Județean Vaslui, Facultatea de Biologie a Universității ”Al.I. Cuza” din Iași, Consorțiul de Cercetare Regional Moldova pentru Monitorizarea și Protecția Mediului, vă invită să participați la manifestarea cultural-științică ”Biodiversitate – Umanitate: viețile noastre sunt legate”, care va avea loc astăzi, de la ora 12, la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui.

Expoziția care va fi vernisată se derulează sub conceptul ”Caravana Francofonă pentru Biodiversitate” (ediția a 14-a), realizată de fundațiile ”Nicolas Hullot” și ”Noe Conservation” din Franța. Expoziția a fost ofertată în 2004 Consorțiului de Cercetare Regional pentru Monitorizarea și Protecția Mediului, sub coordonarea prof.univ.dr. Ovidiu Toma, de la Facultatea de Biologie a Universității „Al.I. Cuza” din Iași, de către Ministerul Afacerilor Externe din Franța (prin Direction Générale de la Coopération Internationale et du Développement), cu sprijinul Ambasadei Franței la București și al Centrului Cultural Francez din Iași.

Manifestarea are ca scop conștientizarea necesității protejării și conservării biodiversității, protecției mediului și a naturii, intervenției în situații de urgență, reacției în caz de dezastre naturale și/sau provocate de mâna omului, dar și a luptei împotriva încălzirii globale.

Organizatorul expoziției în România este prof.univ.dr. Ovidiu Toma, iar organizatori locali sunt prof.dr. Ramona Mocanu, directoarea Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare”, prof. Mădălina Streja, de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”, muzeograf Anca Iordachi, de la Muzeul Județean.

”Incredibila caracteristică a planetei noastre este prezența vieții, în imensa ei diversitate. În fiecare zi utilizăm biodiversitatea sub formă de produse alimentare, medicamente sau ca sursă de produse (furnizarea de fibre pentru îmbrăcăminte, materiale de construcție etc.). Cu toate acestea, activitățile umane pun în pericol multe specii de plante și animale. Astăzi, biodiversitatea este în criză. Noi vrem să atragem atenția asupra acestui pericol!”, se arată într-un comunicat al Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: