Manuale electronice pentru clasa a V-a


Ministerul Educației Naționale a finalizat procedura de încărcare pe platforma manuale.edu.ro a versiunilor electronice (pdf) aferente manualelor pentru 11 materii de clasa a V-a. Titlurile publicate vizează următoarele discipline: Matematică, Limba și literatura română, Limba engleză (limba modernă 1), Limba franceză (limba modernă 2), Limba germană (limba modernă 1/limba modernă 2/limba modernă 1 – studiu intensiv), Biologie, Educație socială, Geografie, Educație plastică, Educație muzicală, Consiliere și dezvoltare personală.

În cursul acestei săptămâni, cadrele didactice își vor exprima opțiunile pentru aceste manuale, urmând ca ministerul să încheie contracte cu editurile furnizoare.

Manualele pentru cele 11 discipline se adaugă celor aprobate în lunile august și septembrie pentru alte 12 discipline. În acest moment, licitația organizată de Centrul Național de Evaluare și Examinare este la un pas de finalizare, pe rolul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor aflându-se doar contestațiile privind lotul de manuale pentru Religie (cultul ortodox).

Deoarece manualele pentru cele 15 materii de clasa a V-a nu au ajuns pe bănci la începutul anului școlar, Ministerul Educației a tipărit un compendiu de 296 de pagini. Acesta îi ajută pe profesori să predea până vor fi gata manualele.


Leave a Reply