Mare încredere în 2017: Viitor de aur CJ-ul nostru are!


Drum strategic Bârlad-Codăeşti, centru medico-social la Ghermăneşti, finalizarea programului de gestionare a deşeurilor sunt doar câteva dintre planurile Consiliului Judeţean Vaslui pe 2017. Preşedintele Dumitru Buzatu se jură că vor fi duse la îndeplinire, graţie guvernării PSD-ALDE.

Dacă, anul trecut, a tot deplâns modul în care înţelegeau să guverneze “tehnocraţii” şi, mai ales, lipsa banilor din buget, pentru 2017, Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, are deplină încredere că va fi ajutat de administraţia PSD-ALDE pentru a-şi realiza obiectivele de care a vorbit în campania electorală. Drumul strategic Bârlad-Codăeşti, centrul medico-social de la Ghermăneşti, încheierea programului de gestionare a deşeurilor, cam acestea sunt priorităţile CJ Vaslui.
“Am avut dificultăţi din cauza bugetului mic de anul trecut în ceea ce priveşte programul de reabilitare a drumurilor judeţene şi continuarea unor investiţii. Ne-am propus finalizarea reabilitării Casei Armatei, cu deschiderea teatrului vasluian, vom continua procesul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi modernizarea centrelor medico-sociale, vom deschide centrul medico-social de la Ghermăneşti, vom restructura Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Pe linia proiectelor europene, obiectivul nostru principal este să realizăm drumul strategic Bârlad-Poieneşti-Laza-Codăeşti”, a declarat Buzatu.

Cine a pus proprietatea privată în drum?

Trebuie însă spus că ultima dintre priorităţile menţionate se confruntă deja cu mari piedici. Cronologic vorbind, CJ Vaslui plănuieşte de ceva vreme să depună un proiect la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est prin care să primească o finanţare de peste 100 de milioane de euro pentru reabilitarea a aproximativ 100 de kilometri de drum judeţean, care se va transforma astfel în “drum strategic”. Ar trebui să fie o arteră rutieră la fel de importantă ca DN 24 pentru că va face legătura între sudul şi nordul judeţului, prin Laza şi Codăeşti. Din nefericire, aplicaţia se “loveşte” de proprietăţile celor care locuiesc lângă traseul plănuit şi care le-au extins până în “buza” acestuia.
“Înregistrăm dificultăţi foarte mari, cauzate de modul în care s-a acţionat în trecut. Este ştiut că finanţările europene nu pot fi acordate dacă nu vizează domeniul public. De aceea, facem apel la toţi cei care au asemenea situaţii să contribuie la rezolvarea lor. Drumul strategic este un proiect capital pentru noi. La această reţea modernă de infrastructură se vor lega zone importante ale judeţului, cu drumuri deteriorate pentru care noi nu avem resursele financiare necesare”, a declarat Dumitru Buzatu.


Leave a Reply