Matematica, învățată mai ușor


Elevii Colegiului Agricol din Huși vor avea ocazia să învețe și să înțeleagă mai ușor matematica datorită proiectului Erasmus “Math Games”.

Reprezentanții Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși au lansat proiectul “Math Games”, care face parte din Programul Erasmus^ 2014-2020, cu finanțare din partea Comisiei Europene, prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. La eveniment au participat elevi, profesori și reprezentanți ai Consiliului Local (CL) Huși. Țara coordonatoare a proiectului este Turcia, parteneri fiind, pe lângă România, prin Colegiul Agricol Huși, Bulgaria, Lituania și Italia.

“În total, sunt implicați 68 de elevi și 32 de profesori din cele cinci țări. În principal, scopul proiectului este acela de a aprecia matematica mai mult decât o facem acum, să o înțelegem mai mult și să o învățăm prin joc. Proiectul se implementează pe o perioadă de 24 de luni, în intervalul 1 septembrie 2017 – 31 august 2019, și este finanțat cu suma de 22.815 euro”, a declarat profesoara Liliana Anițoae, coordonatoarea proiectului.

În perioada imediat următoare, echipa de proiect va pleca în Turcia pentru a clarifica toate datele referitoare la alcătuirea grupului țintă, care va fi format din 20 de elevi, cărora li se vor alătura cadrele didactice din echipa de management.

Profesoara Gabriela Matei, consilier local, a subliniat importanța acestui proiect: “Lansarea este binevenită, în condițiile în care la Colegiul Agricol «Dimitrie Cantemir», și nu numai, se întâmpină dificultăți în privința pregătirii probei de matematică a examenului de bacalaureat. Tema aleasă, de a învăța matematica prin joc, este cea care vine să aducă un mare beneficiu pregătirii în acest sens. Este foarte interesant parteneriatul cu alte țări pentru că vom putea dobândi informații cu privire la alte tipuri de învățământ, alte modalități de abordare, având în vedere că la noi metodele tradiționale încă se păstrează cu o rigoare rar întâlnită”.

Despre importanța proiectului a vorbit și directoarea liceului, Marinela Vasilescu: “Acesta este cel de-al treilea proiect Erasmus implementat de școala noastră și îi ajută foarte mult, în primul rând, pe elevii noștri. Mult succes tuturor!”.


Leave a Reply