În memoria fostului suveran al României: Instituțiile din Vaslui vor arbora drapelul în bernă


Eduard Popica

“În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, la punctele pentru trecerea frontierei, gări și autogări. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință”, a declarat prefectul județului Vaslui.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne, serviciile publice deconcentrate, autoritățile publice locale, precum și Consiliul Județean Vaslui vor arbora drapelul în bernă, în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, când a fost decretat doliu național în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului între anii 1927-1930 și 1940-1947.

Prefectul Eduard Popica a solicitat instituțiilor respective luarea măsurilor care se impun pentru respectarea celor trei zile de doliu național: “În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, la punctele pentru trecerea frontierei, gări și autogări. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință”.

Totodată, posturile de radio și televiziune, instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.


Leave a Reply

%d bloggers like this: