“Mi-aș dori foarte mult să finalizez această școală”


Elevă în ultimul an la școala profesională din cadrul Liceului “Ștefan Procopiu” Vaslui, Andreea Magdalena Mihalache, din Oltenești, a cerut ajutorul voluntarilor “Solidar” pentru a-și putea termina studiile, după ce părinții ei au rămas fără loc de muncă. Din fericire, asociația a anunțat că și în acest an va desfășura campania “Și copiii de la sate au dreptul la educație”.

Andreea Magdalena Mihalache este o elevă din satul Vinețești, comuna Oltenești, care a cerut sprijinul Asociației “Solidar” Vaslui pentru a putea să-și termine studiile.

Andreea Magdalena Mihalache

“Ea este elevă în ultimul an la școala profesională, profilul confecționer produse textile, care funcționează în cadrul Liceului «Ștefan Procopiu» din Vaslui. Părinții nu mai au loc de muncă și mai au în îngrijire un copil, înscris în clasa a VII-a la școala din sat. Andreea ar avea nevoie de minimum 400 de lei/lună, respectiv plata cazării în internatul liceului”, declară membrii “Solidar”.

“Mi-aș dori foarte mult să finalizez această școală pentru a obține o calificare care să-mi permită apoi găsirea unui loc de muncă”, le-a spus tânăra celor de la ONG-ul vasluian.

La rândul lor, voluntarii fac un apel la noi toți să o ajutăm pe Andreea: “Persoanele disponibile pot face donații în contul IBAN RO41BTRLRONCRT0225705503, deschis la Banca Transilvania din Vaslui. Titular cont: Asociația SOLIDAR. CIF: 32379418. Împreună o putem ajuta pe Andreea să ducă la bun sfârșit școala!”.

De altfel, Asociația “Solidar” a anunțat că, în acest an, continuă campania umanitară “Și copiii de la sate au dreptul la educație”. Cei care doresc să se implice pot face donații în bunuri (rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte etc.) la punctele de colectare din Vaslui – str. Dobrogeanu-Gherea, nr. 26, cam. 4, telefon 0335/402.413 – și Huși – telefon 0787/891.458. De asemenea, se pot face donații în bani, cu precizarea „Pentru rechizite”. În acest sens, ONG-ul vasluian pune la dispoziție două conturi: în lei și în euro. Detalii suplimentare por fi obținute de pe site-ul ONG-ului, www.asociatiasolidar.info.

“De ce ar trebui să te implici într-o astfel de campanie? Pentru că viitorul nostru depinde de felul cum creștem copiii!”, mai spun membrii “Solidar”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: