Ministrul “modificat genetic” stă cu un picior în Vaslui


În afară de Ana Birchall, deputat PSD devenit ministru delegat al aacerilor europene, mai este un membru al guvernului despre care se poate spune că “are un picior” în judeţul nostru. Potrivit propriilor declaraţii, soţia ministrului agriculturii, Petre Daea, are… o jumătate de apartament în municipiul Vaslui.
De menţionat că ministrul a mai ocupat această funcţie în Guvernul Adrian Năstase şi este un “prieten” al controversatelor organisme modificate genetic.

”Nicăieri în lume nu există un cercetător, o experienţă, o concluzie din care să rezulte că această intervenţie la nivel genetic este dăunătoare. Cercetătorul a intervenit în codul genetic al plantei şi i-a modificat ceva care i-a schimbat comportamentul la un factor extern, nu a transformat-o. Toţi suntem modificaţi genetic pentru că suntem rezultatul îmbinării cromozomilor de la mamă şi de la tată, pe cale naturală. Orice înmulţire, fie ea sexuată sau asexuată, este o modificare genetică”, spunea Daea în 2007.
Ca avere, Petre Daea deţine un apartament în Drobeta Turnu Severin, împreună cu fosta soţie, şi o casă de vacanţă în comuna natală, un teren intravilan de 2.800 mp şi un teren forestier de circa 8.000 mp. Actuala soţie, Camelia Luchian, are o casă de vacanţă de 84 de mp şi un teren de 1.800 de mp în Buftea, judeţul Ilfov, dar şi jumătate dintr-un apartament în Bucureşti şi dintr-unul situat în municipiul Vaslui.


Leave a Reply