Misiune economică la Chişinău: Vasluienii au “Fabricat în Moldova”!


misiune economica1O delegaţie a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui a participat la deschiderea celei de-a XV-a ediţii a Expoziţiei Naţionale “Fabricat în Moldova”, de la Chişinău.

Sute de reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, Ucraina, Polonia şi alte state europene au participat, miercuri, la deschiderea celei de-a XV-a ediţii a Expoziţiei Naţionale “Fabricat în Moldova”. Printre ei s-a numărat şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, aflat în fruntea unei delegaţii formate din specialişti în finanţe, patroni de firme şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.
După ceremonial, vasluienii au participat la un forum de dezbateri, la care a luat parte şi Marius Lăzurcă, ambasadorul României la Chişinău. În cadrul discuţiilor, şeful CCIA Vaslui a vorbit despre oportunităţile de colaborare între România şi R. Moldova.
“Ambasada României de la Chişinău a fost liantul între cele două părţi. Ambasadorul Marius Lăzurcă ne-a ajutat în toate acţiunile noastre. Fie că mergeţi în alte zone ale României, fie în spaţiul Uniunii Europene, voi, cei de aici, treceţi prin Vaslui. Avem o prietenie necondiţionată cu Republica Moldova, nu am cerut nimic niciodată. Să întocmim împreună proiecte comune, durabile, între cele două ţări! Sunt fonduri de circa un miliard de euro pe proiectele transfrontaliere. Să trecem de la vorbe la fapte! Să ne instruim împreună, să ne întâlnim. Noi, la Vaslui, am solicitat guvernului refacerea podurilor de peste Prut, pentru a permite afluirea şi defluirea cetăţenilor din cele două state. Să muncim cot la cot, să avem în comun o strategie de dezvoltare! Acesta este drumul. R. Moldova nu are şi nu va avea prieteni mai apropiaţi ca România”, a menţionat Ionel Constantin.
La deschiderea oficială a fost prezent şi Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României, care le-a transmis participanţilor basarabeni că ţara noastră rămâne un partener economic de nădejde: “România a devenit principalul partener economic al Republicii Moldova. La data de 30 octombrie 2015, datele statistice indicau schimburi comerciale în valoare totală de 1,35 miliarde de euro. În anul 2014, oamenii de afaceri din Republica Moldova au făcut exporturi de peste 400 de milioane de euro în România. Avem în ţara noastră 4.564 de societăţi deschise de către cetăţeni din Republica Moldova, cu un capital susbscris de 34 de milioane de euro. Trebuie să ştiţi că, de la integrarea României în structurile europene, au intrat în ţara noastră 35,5 miliarde de euro, cu mult peste ceea ce cotizăm la bugetul comunitar. Vă putem asigura de sprijinul nostru total”.
Printre invitaţii la “Fabricat în Moldova” s-a numărat şi prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, care a fost surprins plăcut de numărul foarte mare de participanţi.

misiune economica1

misiune economica3

misiune economica2


Leave a Reply

%d bloggers like this: