Model în implementarea proiectelor educaționale


Daniela Nane, directoarea Școlii “Constantin Parfene”

Școala ”Constantin Parfene” Vaslui este un model în implementarea proiectelor educaționale, obținând în acest an recunoașterea la nivel național a calității educației oferite prin situarea pe locul 3 în cadrul competiției ”Școală Europeană”, titlu obținut pentru a treia oară consecutiv.

În cadrul Comisiei metodice cu directorii de școli din zona Vaslui-Negrești, conducerea Școlii ”Constantin Parfene” a ținut să puncteze implicarea gimnaziului vasluian în implementarea unor proiecte educaționale. Acestea i-au adus recunoașterea națională, unitatea obținând pentru a treia oară consecutiv titlul de ”Școală Europeană”.

Aceste proiecte au adus Școlii ”Constantin Parfene” o dezvoltare a culturii organizaționale și au condus la dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și personală a elevilor. În ultimii ani, 40 de elevi au participat la mobilitățile internaționale, alți 16 la activitățile de formare, iar în activitățile de implementare au fost implicați 350 de elevi. În derularea activităților educaționale, conducerea școlii a reușit să antreneze peste 650 de elevi.

Din rândul dascălilor, în mobilități au fost implicați 33 de profesori în proiectele Comenius și 16 în proiectele Erasmus^. La cursurile de formare continuă au participat 24 de profesori.

”Putem spune că proiectele educaționale contribuie cu succes la atingerea misiunii școlii și la construirea personalității unui absolvent, care să dețină competențele necesare continuării educației pe tot parcursul vieții și motivația pentru a o face”, a declarat Daniela Nane, directoarea Școlii ”Constantin Parfene”.


Leave a Reply