În Murgeni, cazierul judiciar se eliberează “pe loc”


Ioan Buta, primarul orasului Murgeni

Din această săptămână, locuitorii orașului Murgeni, precum și cei aflați în comunele învecinate vor putea să-și obțină certificatele de cazier judiciar de la ghișeul deschis la unitatea de poliție din localitate.

În urma demersurilor efectuate de Primăria orașului Murgeni în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, s-a reușit înființarea în localitate a unui ghișeu în vederea eliberării certificatelor de cazier judiciar pentru persoane fizice și juridice. Concret, începând cu data de 12 iunie, în Murgeni funcționează un ghișeu pentru primirea cererilor și eliberarea “pe loc” a certificatelor de cazier judiciar  ale persoanelor fizice și juridice. Astfel, la sediul Poliției orașului Murgeni a fost amenajat un spațiu adecvat pentru desfășurarea activității cu publicul, iar programul este în fiecare zi de luni, între orele 11-16.

“Considerăm acest demers ca fiind unul foarte important întrucât cetățenii orașului nostru și ai localităților învecinate nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze până la Bârlad pentru obținerea acestui document, cunoscându-se faptul că în prezent cazierul judiciar este solicitat de către angajatori, pentru școala de șoferi etc. Doresc pe această cale să mulțumesc conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui și Poliției Murgeni pentru că au dat dovadă de receptivitate”, a declarat Ioan Buta, primarul orașului Murgeni.

Acte necesare pentru obținerea certificatului de cazier judiciar:

– cererea-tip, motivată, cu datele complete de stare civilă; se depune la ghișeu;

– actul de identitate (cartea de identitate, pașaport/permis de ședere, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate);

Cererea poate fi depusă, personal sau prin împuterniciți (prin procură notarială). Certificatele de cazier judiciar sunt valabile șase luni de la data eliberării. În cazul persoanelor juridice, pentru eliberarea cazierului judiciar trebuie să se prezinte reprezentantul legal. În caz contrar, este necesară o împuternicire din partea acestuia.

Toți solicitanții de certificate de cazier judiciar pot obține orice informație și pot procura cereri pentru eliberarea acestui document de pe site-ul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, http://vs.politiaromana.ro.


Leave a Reply

%d bloggers like this: