”Ne-au privit de sus”


Rămasă fără Andrei Popescu, Didi Hrimiuc, Călin Hagiu și Mihai Bușecan, HC Vaslui a reușit să închege o nouă echipă și să învingă din nou CSM București, scor 30-26, în prima etapă a Ligii Naționale de handbal masculin. Rezultatul este o surpriză uriașă, în condițiile în care bucureștenii se întăriseră pe toate posturile în vară, iar în urmă cu o săptămână câștigau meciul de pregătire cu trupa lui Sandu Iacob la 15 goluri diferență!

Antrenorul HC Vaslui, Sandu Iacob, a explicat cum a fost posibilă marea victorie cu CSM București, din prima etapă a Ligii Zimbrilor: ”A fost în primul rând vorba despre implicare emoțională. Apoi, apărarea pe care am propus-o; am stat avansați, i-am încurcat. Mai târziu, am alternat, am transformat apărarea într-un 5 plus 1. Pe parcursul jocului am progresat și chiar dacă ei au încercat să revină și să câștige, nu au mai putut întoarce rezultatul. CSM București s-a apropiat la două goluri în minutul 37, dar apoi am avut constant un avans de trei-patru goluri”.
Sandu Iacob nu a exclus varianta ca oaspeții să fi subestimat HC Vaslui la acest meci: ”Ne-au privit de sus. După ce câștigi la o diferență de 15 goluri cu câteva zile mai devreme, acest lucru îți dă în subconștient o oarecare relaxare”.
Antrenorul HC Vaslui a mai spus că sufletul HC Vaslui înseamnă azi frații Gabriel și Mihai Bujor, care au preferat să rămână la echipă, deși au avut frumoase oportunități de transfer, inclusiv în vară. Cei doi gemeni au marcat cu CSM București nu mai puțin de 12 goluri, adică opt, respectiv patru.
”Gabi și Mihai au ales să rămână la HC Vaslui, unde se simt foarte bine, sunt apreciați și moral și material. Gabi a avut ofertă pe mai mulți bani, dar a ales să-și păstreze nivelul de importanță de la HC Vaslui. Din punctul meu de vedere, el merită să ajungă și la echipa națională, dar mai știu că și concurența pe postul lui este foarte mare. Acum, el a jucat prea puțin extremă și mai mult inter dreapta, acest lucru este o calitate a noastră, de a ne adapta în funcție de necesități”, a încheiat Sandu Iacob.


Leave a Reply