Noaptea Muzeelor, marcată și la Vaslui


noaptea_muzeelor_2A fost deschisă expoziția permanentă de Etnografie și Artă populară și cea a Secției Personalități a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” s-a regăsit în circuitul evenimentului “Noaptea muzeelor”. Cu acest prilej, instituția coordonată de Ramona Mocanu a ținut să deschidă expoziția permanentă de Etnografie și Artă populară și cea a Secției Personalități a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.
Tot cu acest prilej, în centrul civic a avut loc un spectacol folcloric, la care au participat formații artistice din Oșești, Lunca Banului, Alexandru Vlahuță, Bogdănești, Cozmești și Vaslui.
O ultimă acțiune a fost legată de vernisarea expoziției “Costume populare specifice zonelor etnografice românești”, găzduită de sala Arta a Muzeului “Ștefan cel Mare”. În organizarea evenimentului, instituția vasluiană a beneficiat de sprijinul Consiliului Județean, al Primăriei Vaslui și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, dar și de ajutorul unor muzee partenere din Bistrița, Brașov, Piatra Neamț, Tulcea, Zalău, Buzău, Alba Iulia, Golești și Focșani.

noaptea_muzeelor_3

noaptea_muzeelor_2

noaptea_muzeelor_1


Leave a Reply