Noi finanţări pentru fermierii vasluieni


Potrivit reprezentanţilor Oficiului Judeţean de Finanţare a Investiţiilor Rurale (OJFIR) Vaslui, pe 15 decembrie a fost deschisă o nouă sesiune de depunere a proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.
Până pe 28 februarie 2017, cei interesaţi pot solicita sprijin financiar pentru investiţii în exploataţii agricole din sectorul vegetal şi din cel zootehnic (submăsura 4.1). Totodată, se pot depune proiecte pentru “cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare” în sectoarele agricol şi pomicol (submăsurile 16.4 şi 16.4a).
De asemenea, se primesc cereri în cadrul schemei pentru micii fermieri (submăsura 6.5), care sunt acceptate până pe 15 mai 2017. Această submăsură este lansată pentru prima oară în această perioadă de finanţare.
„Alocarea disponibilă aferentă acestei noi sesiuni de depunere pentru toate submăsurile lansate este de peste 266 de milioane de euro, împărţită astfel: submăsura 4.1 – 150 de milioane de euro, din care sectorul vegetal – 75 de milioane de euro şi sectorul zootehnic – 75 de milioane de euro; submăsura 6.5 – 112,33 milioane de euro; submăsurile 16.4 şi 16.4a – 4 milioane de euro (2 milioane de fiecare submăsură)”, a declarat Alin Dan Trifu, director OJFIR Vaslui.
Modalitatea de depunere a proiectelor este on-line, pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info, pentru toate cele patru submăsuri menţionate. Pentru întocmirea documentaţiei necesare, este la dispoziţie Ghidul Solicitantului, care poate fi consultat pe site-ul Agenţiei, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în pagina dedicată fiecărei submăsuri de finanţare în parte.


Leave a Reply