Noul fost director…


Vechiul director interimar financiar-contabil al spitalului bârlădean a fost delegat să asigure… interimatul pe aceeași funcție.

Doar patru zile a rămas Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad fără director financiar-contabil, după ce, în cursul lunii trecute, Angela Chirilă și-a dat demisia, iar până la 31 iulie atribuțiile au fost îndeplinite interimar de economista Daniela Diaconu. Din 4 august, Daniela Borș, noul manager interimar numit de primarul Dumitru Boroș, a desemnat-o pe aceeași Daniela Diaconu.
În vârstă de 47 de ani, Daniela Diaconu nu este străină de Comitetul Director al spitalului, între octombrie 2014 – mai 2017, ea ocupând interimar funcția de director financiar-contabil în locul Angelei Chirilă, care era atunci manager.
Așa se face că, la acest moment, singurul director „pe bune” al spitalului este asistenta principală Cristina Sârbu – director de îngrijiri în urma concursului organizat în septembrie 2014. În rest, postul de director medical este ocupat cu delegație de Gabriela Daniș, care și-a dat demisia în prima parte a lunii iulie, dar a rămas să asigure interimatul timp de 45 de zile.
Întrucât mandatul Comitetului Director expiră în septembrie, procedurile privind organizarea concursului pentru directorii ce vor conduce spitalul în următorii trei ani ar fi trebuit deja demarate. Însă, cum concursul pentru funcția de manager a fost amânat până în noiembrie, cel mai probabil că și cel pentru directori va fi decalat puțin.


Leave a Reply