“Nu i-am neglijat pe niciunul și îi port la școală cât pot eu de bine”: Povestea unei familii cu opt copii


Lenuța, Gheorghe și cei opt copiii ai lor sunt membrii unei familii necăjite din județul Vaslui. Recent, au primit o mână de ajutor din partea voluntarilor World Vision, în cadrul programului “Un viitor mai bun pentru copiii noștri”. “Mi-ați oferit o rază de speranță! E mare lucru să primesc ceva pentru copiii mei. Aici, nimic nu e gratis, nici măcar un pahar cu apă”, spune Lenuța.

Zilele trecute, voluntarii World Vision România au vizitat o familie cu opt copii din județul Vaslui, sprijinită de fundație în cadrul unui program umanitar.

“Lenuța ne așteapta cu poarta de la mica sa gopodărie larg deschisă. La 39 de ani, chipul femeii trădează lupta pe care a tot dat-o cu sărăcia. Cu o năframă pe cap și îmbrăcată în haine modeste, poartă la gât un lănțișor din sfoară, de care atârnă, în dreptul inimii, o cruce albastră. Când vorbește, o mângâie din când în când, căutând parcă alinare și putere pentru a continua. Femeia este mama a opt copii: Vasilică (trei ani și jumătate), Viorica Cristina (șapte ani), Alexandra (11 ani), Georgiana (14 ani), Costică (16 ani), Dumitrița (18 ani), Gheorghe (19 ani) și Ana-Maria (22 de ani). Pe toți i-a crescut în aceeași casă cu două camere, construită din chirpici și cu acoperiș de azbest, și de toți a avut grijă chiar dacă venitul familiei nu depășea, în fiecare lună, 1.000 de lei, bani din alocațiile copiilor sau câștigați muncind cu ziua împreună cu soțul său, Gheorghe (50 de ani)”, menționează voluntarii World Vision.

??????????????)

Femeia le-a spus musafirilor că, în niciun moment, chiar dacă o duce foarte greu, nu și-a neglijat micuții: “Acum, Gheorghe a plecat la muncă în Cehia, iar Ana-Maria s-a măritat. Dumitrița și Costică merg la școală în Huși, iar Viorica, Alexandra și Georgiana, aici, în Negrești, și la școala din sat. Pe Vasilică l-am dat anul acesta la grădiniță. Nu i-am neglijat pe niciunul și îi port la școală cât pot eu de bine. Am pretenția să-i scot cu haine de magazin din curte, nu cu haine de împrumut sau purtate de alții. Copiii nu sunt de vină că suntem săraci. Muncesc de dimineața până seara ca să le ofer șansa la un viitor în care să nu fie și ei la fel de nevoiași. Să trăiască mai bine și să-și crească la rândul lor copiii cu mai mult decât am avut noi să le oferim lor”, a continuat mama.

Familia a fost ajutată să aibă un trai mai bun printr-un proiect al fundației umanitare.

“De la începutul anului trecut, World Vision România a venit în sprijinul familiei Gurgu prin Programul «Un viitor mai bun pentru copiii noștri». Lenuța a primit 20 de pomi fructiferi, 30 de plicuri cu semințe de legume, unelte pentru lucru în grădină, 12 rațe și hrană pentru ele”, se arată în comunicatul World Vision.

Ajutorul primit a fost foarte bine venit, iar familia a reușit să se gospodărească.

“Din semințe am făcut grădină de roșii și ardei. Au mâncat copiii toată vara și toamna, și am făcut și câteva borcane cu bulion. Pomii s-au prins toți și cred că vara viitoare vom avea și câteva fructe. Două rațe au murit, însă celelalte au făcut ouă și în primăvară vreau să pun cloște și să le înmulțesc. Copiii le iubesc tare mult, le dau de mâncare și le îngrijesc”, a afirmat Lenuța.

Între timp, bucuroși, micuții le arată voluntarilor păsările și le povestesc cât de mult le place omleta pe care mama lor le-o gătește dimineața.

“Mi-ați oferit o rază de speranță! E mare lucru să primesc ceva pentru copiii mei. Aici nimic nu e gratis, nici măcar un pahar cu apă”, a mărturisit femeia.

“În viitor, mama dorește să-și cumpere o vacă pentru că, acum, își procură lactatele de la magazin sau de la vecini. Se gândește că și-ar hrăni sănătos copiii și speră și să vândă lapte și brânză, astfel încât să câștige un ban în plus”, se mai arată în comunicatul World Vision România.


Leave a Reply

%d bloggers like this: