Nu-i nevoie să faci drumuri la Finanțe și să stai la ghișee


Fiscul vasluian îndeamnă pe toată lumea să folosească serviciul Spațiul Privat Virtual.

Serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV) poate fi accesat atât de către persoanele juridice, cât și de către entitățile fără personalitate juridică, conform Ordinului Ministerului Finanțelor Publice nr. 660 din 2017, anunță Agenția Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui.
SPV este un serviciu oferit de ANAF pe site-ul www.anaf.ro și este o alternativă la comunicarea prin poștă sau la ghișeu pentru a transmite declarații, cereri și alte documente, dar și pentru a obține electronic documente și informații deținute de Ministerul Finanțelor Publice și unitățile subordonate.
Utilizarea serviciului virtual are ca avantaje faptul că este deschis permanent și te scutește de un drum până la AJFP. Documentele comunicate prin SPV au aceeași valoare ca și cele comunicate prin poștă sau la ghișeu. În cazul utilizării SPV, nu se mai utilizează și altă modalitate de comunicare a actului administrativ fiscal, transmit reprezentanții administrației fiscale vasluiene.
Totodată, utilizarea serviciului poate fi un exercițiu util‚ în condițiile în care de anul viitor declarațiile fiscale se vor transmite obligatoriu în format electronic.
“Accesarea SPV reprezintă o opțiune în sensul art. 47, alin. (3), din Legea nr. 207/2015, privind Codul de procedura fiscală, însă AJFP Vaslui informează contribuabilii că, potrivit Ordinului Președintelui ANAF nr. 2326/2017, începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2018, formularele 100, 101, 120, 205, 207, 208, 300, 301, 307, 311, 390, 394 și 710 se vor transmite obligatoriu electronic”, se arată într-un comunicat al administrației fiscale.


Leave a Reply

%d bloggers like this: