O mână întinsă pentru 11 familii din Stănilești


Voluntarii “Solidar” au împărțit haine, încălțăminte, rechizite și dulciuri pentru 40 de copii din comuna Stănilești.

O nouă zi, o nouă acțiune umanitară a voluntarilor Asociației “Solidar” Vaslui. Pe 12 octombrie, ei au mers în satele Gura Văii, Pogănești, Chersăcosu, Budu-Cantemir și Stănilești, din comuna Stănilești, unde s-au oprit la 11 familii cu 40 de copii.

“Li s-au distribuit haine, încălțăminte, rechizite, iar copiii au primit câte o pungă cu dulciuri. Au fost vizate familii cu venituri modeste (unele nu primesc nici măcar ajutor social). Lista ne-a fost furnizată de Maricel Paiu, asistent social în cadrul Primăriei Stănilești, care ne-a însoțit în acțiune. Cu această ocazie, am constatat că este un model pentru alți asistenți sociali – foarte implicat și bun cunoscător al problemelor din comună!”, a declarat Laura Parfene, coordonatoarea voluntarilor “Solidar” Huși.

În timpul vizitelor la cele 11 familii, voluntarii au fost foarte impresionați de situația a două fetițe.

“Printre cazurile mai deosebite întâlnite, menționăm o fetiță de 17 ani care nu a fost înscrisă la școală. Nutrim speranța că părinții, totuși, vor înțelege importanța școlii și vor face tot posibilul ca fetița să urmeze măcar primele opt clase. De asemenea, am întâlnit o fetiță, Georgiana Pisaltu, care a terminat opt clase, dar, din cauza lipsurilor materiale, părinții nu au putut să o înscrie și la liceu. Facem un apel pe această cale la toți cei care doresc și pot să ajute această fetiță! Este vorba de cheltuielile cu naveta, cu rechizitele și ceva hăinuțe. Și noi vom încerca să o ajutăm. Important este că fata dorește înscrierea la liceu. Mulțumim tuturor donatorilor care au făcut posibilă organizarea acțiunii”, a mai spus Laura Parfene.

Evenimentul caritabil din comuna Stănilești a fost coordonat de președintele Asociației “Solidar” Vaslui, Ionel Popa.


Leave a Reply

%d bloggers like this: