O șansă pentru hușenii necăjiți


Persoanele care vor face parte din grupul țintă al proiectului “Servicii integrate pentru o comunitate incluzivă în Huși” vor beneficia de informare, consiliere, orientare și formare profesională, precum și de servicii medicale. De asemenea, vor avea posibilitatea să opteze pentru diverse cursuri de calificare.

Hușenii necăjiți sunt invitați să se alăture proiectului “Servicii integrate pentru o comunitate incluzivă”, derulat de municipalitate, în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași, Fundația Star Of Hope România, DAL Consulting și Școala Gimnazială “Anastasie Panu”. Grupul țintă va fi selectat dintr-o comunitate marginalizată, aflată în risc de sărăcie și excluziune socială, cu domiciliul pe următoarele străzi: Alexandru Ghițescu, Barbu Lăutaru, Episcopiei, Șara, Cotroceni, Dumitru Hodea și 1 Decembrie (nr. 47 – bloc Recon, nr. 45 – bloc 9, scările A, B și C, nr. 37 – bloc 8 și nr. 33 –  bloc 7, scările A și B.

“Se pot înscrie persoane care se află în risc de sărăcie, se confruntă cu o deprivare materială severă și trăiesc în gospodării cu o intensitate extrem de redusă a activității. Persoanele vor beneficia de informare, consiliere, orientare și formare profesională, precum și de servicii medicale (oftalmologie)”, au anunțat partenerii.

De asemenea, persoanele din grupul țintă vor avea posibilitatea să opteze pentru unul dintre următoarele cursuri de calificare: tâmplar universal, cusător piese din înlocuitori, confecționer, strungar, sudor, fierar-betonist, electrician exploatare medie și joasă tensiune, cofetar-patiser, antreprenoriat, brutar-patiser-preparator produse făinoase, mecanic auto, asfaltator, dulgher-tâmplar-parchetar, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, infirmieră și tehnician maseur.

La finalul proiectului, 77 de persoane vor avea un loc de muncă, 20 vor participa la programe de ucenicie, 60 vor merge la cursuri de competențe antreprenoriale, iar nouă vor desfășura o activitate independentă la încetarea calității de participant în cadrul proiectului.

Persoanele din grupul țintă vor mai beneficia, între altele, de un certificat de calificare recunoscut la nivel european și de o subvenție, după absolvirea cursului și susținerea examenului. De asemenea, se vor acorda numeroase premii. Cei interesați să participe pot suna la numerele de telefon 0730/101.483 și 0235/481.466, între orele 9-13.


Leave a Reply