O sărbătoare dragă tuturor: Ziua comunei Gârceni


Duminică, în zi de mare sărbătoare, locuitorii comunei Gârceni, bătrâni, adulți și copii, au avut parte de tot ce le poftea inima. Organizatorii s-au străduit să le ofere un strop de bucurie tuturor.

Duminică, 3 septembrie, de ziua comunei în care trăiesc și se gospodăresc, gârcenenii au dovedit cu prisosință că știu să se distreze la fel de bine cum știu să muncească. În straie de sărbătoare, locuitori din toate satele componente s-au îndreptat spre centrul comunei, locul anume pregătit de primarul Sorin Scutelnicu pentru evenimentul atât de așteptat și prețuit de localnici și invitații lor de onoare.
Ca buni creștini, în deschiderea manifestărilor, toți cei prezenți au participat la o slujbă de binecuvântare și de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile revărsate peste această străveche așezare și peste oamenii săi demni de toată isprava, oficiată de soborul de preoți de la bisericile din comună.
Au urmat momente emoționante când primarul Sorin Scutelnicu a invitat pe scenă și le-a înmânat flori și bani și apoi a felicitat cuplurile care aniversează 50 de ani de căsnicie. Pe scenă, în aplauzele spectatorilor, au urcat și cei mai merituoși elevi, care au primit din partea comunității câte o diplomă și un plic cu 100 de lei.
“A intrat deja în tradiție ca pe 3 septembrie să ne întâlnim în parcul din centrul comunei, să sărbătorim Ziua comunei Gârceni, ajunsă acum la cea de-a IX-a ediție. Mă bucur că s-a adunat foarte multă lume, chiar de la începutul programului. Mă bucur enorm pentru rezultatele școlare deosebite; de elevii din comuna Gârceni se vorbește foarte frumos la olimpiadele școlare județene și chiar naționale, unde foștii elevi ai școlilor noastre au obținut rezultate deosebite. Acum, este momentul să le mulțumesc tuturor cetățenilor comunei noastre că au avut încredere în mine. La rându-mi, am făcut chiar mai mult decât am promis la început, punându-mi toată energia în slujba locuitorilor”, a declarat edilul Sorin Scutelnicu.
Gârcenenii au fost onorați cu prezența unor oaspeți de seamă, în frunte cu prefectul Eduard-Andrei Popica, vicepreședintele Consiliului Județean – Ciprian Trifan, deputatul Irinel Stativă, precum și un “fiu” al comunei, Ionel Armeanu Ștefănică, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Cu toții au adresat cuvinte frumoase, de laudă și apreciere pentru gospodarii comunei.
Ciprian Trifan i-a felicitat pe edili pentru implicarea în consolidarea infrastructurii: “Vă felicit cu ocazia zilei comunei dumneavoastră, atât pe locuitorii din Gârceni, cât și pe domnul primar Sorin Scutelnicu. O să vă rog să-i fiți alături pentru că este un primar care vibrează pentru comunitate. Dați-mi voie să vă transmit, din partea mea, din partea conducerii Consiliului Județean Vaslui și a consilierilor județeni, un salut călduros. Așa cum îi stă bine românului, după muncă trebuie și puțină distracție. Vă doresc multă sănătate, voie bună și distracție plăcută!”.
”Eu sunt foarte mândru că sunt de aici. Am spus de foarte multe ori că, de fapt, am plecat de la școala de la Gârceni, în care erau foarte puține cadre calificate. Ceea ce s-a făcut între timp aici este un lucru extraordinar. Cred că și viața socială a comunei s-a schimbat în bine. Vă doresc să aveți o zi frumoasă și luminoasă!”, a declarat Ionel Armeanu Ștefănică.
Un alt fiu al comunei este chiar prefectul județului Vaslui, care a depănat câteva amintiri: “Sunt foarte onorat că am fost invitat astăzi la Ziua comunei Gârceni. Nu aș vrea să ascund faptul că verile din copilărie mi le petreceam aici. Aș dori să-l felicit pe primarul comunei că a făcut posibilă organizarea unui astfel de eveniment. Oamenilor le urez un călduros La Mulți Ani! și să vă distrați, pentru că se vede că, de muncit, ați muncit din greu”.
Programul cultural-artistic a fost bogat și diversificat, reunind nume sonore ale muzicii populare și ușoare românești. În ropote neîntrerupte de aplauze și-au susținut recitalurile Irina Loghin, Nadia Duluman, Lili Ciortan, Denisa Ciobanu, Dragoș Roșu, Raluca Andronache, Elena Țurcanu, Danezu și Sorina Ceugea.


Leave a Reply