“O viață sănătoasă”: Învățați cum să se ferească de droguri


40 de tineri voluntari participă la activități de prevenire a consumului și traficului de droguri, în cadrul proiectului ”O viață sănătoasă”, inițiat de Fundația Spurgeon, prin filiala Agape, și finanțat de Consiliul Județean Vaslui.

Fundația Spurgeon-România, filiala Agape Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog și Inspectoratul de Poliție al Județului, a demarat un proiect care are ca obiectiv formarea de voluntari ce vor participa la activități de prevenire a consumului de droguri și a delicvenței juvenile în școli.
”Cei 40 de tineri voluntari vor beneficia de formare și informare pentru a putea participa la activități de prevenire a consumului de droguri/substanțe noi cu proprietăți psihoactive și a delincvenței juvenile. Cei 400 de elevi vizați vor beneficia de activități informative/educative pe durata vacanței de vară și în prima parte a semestrului școlar din toamnă. Prin acest proiect, dorim să informăm tinerii despre riscurile pe care le comportă consumul de droguri și de substanțe psihoactive la nivel organic și psihic: dependența, îmbolnăvirea sistemului organic și psihic, devianțe de comportament, agresivitate, delincvență juvenilă, abandon școlar, infracționalitate la regimul drogurilor etc. Le propunem adolescenților să renunțe categoric la orice formă de comportament riscant – consum de droguri, violență, delincvență juvenilă – deoarece își distrug viața”, a declarat Loredana Ștefania Pascal, asistent social în cadrul Fundației Spurgeon, filiala Agape Vaslui.
Voluntarii implicați vor încuraja copii și tinerii să participe la activități alternative care să le ofere experiențe plăcute, constructive și de interes social.


Leave a Reply

%d bloggers like this: