“Oameni pentru oameni”


La inițiativa polițiștilor de frontieră din județul Vaslui, cu sprijinul Protopopiatului Huși și structurilor Ministerului Afacerilor Interne, astăzi, de la ora 9, se va desfășura o campanie umanitară de donare de sânge.

După cum v-am mai informat în paginile ziarului nostru, la sediul Protopopiatului Huși are loc, astăzi, o nouă campanie de donare de sânge.

“La inițiativa polițiștilor de frontieră din județul Vaslui, cu sprijinul Protopopiatului Huși și al structurilor Ministerului Afacerilor Interne care își desfășoară activitatea  pe raza municipiului Huși, în data de 5.10.2017, începând cu ora 9, la sediul protopopiatului, se va desfășura o campanie umanitară de donare de sânge. Activitatea este posibilă prin prezența la data, ora și locația menționată a Laboratorului mobil din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Iași. Capacitatea de recoltare este de cel puțin 70 de persoane. Hușenii cu spirit civic sunt așteptați pentru a dona sânge”, se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Informații utile

Donatorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-50 de ani, greutatea minimă la bărbați să fie de 65 de kilograme, iar la femei – 60 de kilograme.

“Persoana trebuie să fie sănătoasă, fără antecedente de hipertensiune arterială, angină pectorală, hipotensiune arterială, diabet zaharat, sindrom febril, să nu se afle sub tratament medicamentos, să nu sufere de epilepsie, boli psihice, să nu aibă transfuzii în antecedente, să nu fi avut neoplasm, pierderi de cunoștință, intervenții chirurgicale recente. Cu 24 de ore înainte de donare, nu se consumă alcool și grăsimi, iar odihna trebuie să fie de opt ore. În dimineața donării se poate consuma un ceai dulce, o cafea, covrigi, dulceață, miere de albine. Nu se fumează înainte și după donare (o oră). Fiecare donator primește tichete de masă în valoare de 66,99 lei și o adeverință de scutire o zi la serviciu în ziua donării”, se mai arată în comunicatul STPF Vaslui.


Leave a Reply