Obiectiv de importanță socială inaugurat în comuna Solești: Centru de bătrâni la Valea Siliștei


Prefectul Eduard-Andrei Popica, președintele CJ – Dumitru Buzatu, Ionel Turc și primărița Mona Bujor

Ionel Turc, președintele Fundației Spurgeon Vaslui, și-a mai împlinit un vis, acela de a da viață unui așezământ pentru persoanele de vârsta a treia. La Valea Siliștei, comuna Solești, funcționează acum un centru social modern, unde își vor găsi adăpost 20 de bătrâni. 

Prefectul județului Vaslui, Eduard-Andrei Popica, a participat la inaugurarea Centrului Rezidențial pentru persoanele de vârsta a III-a ”Giulia”, de la Valea Siliștei, comuna Solești. Așezământul a fost concesionat de la Primăria Solești pe o perioadă de 49 de ani de către Fundația Spurgeon și va oferi condiții de găzduire, hrană și servicii medico-sociale pentru 20 de bătrâni.

”Mă bucur că există asemenea inițiative în județ. Sper ca acest centru să fie un reper pentru domeniul social, mai ales că e o investiție care vine din mediul privat. Îl felicit pe domnul Ionel Turc, care a avut curajul să finanțeze o asemenea activitate. O felicit și pe doamna primar Mona Bujor, care a reușit, cu ajutorul Consiliului Local, să cofinanțeze o asemenea investiție, lucru deloc ușor pentru bugetul unei comune”, a declarat prefectul.

Primăria Solești a ridicat centrul în urmă cu aproape șase ani, din fonduri europene, însă nu l-a putut deschide întrucât alocările bugetare nu au permis angajarea celor 15 salariați necesari.

”Centrul era bine justificat la momentul când am conceput proiectul, datorită situației persoanelor de vârsta a treia din comună. Din păcate, nu i-am dat utilitate din cauza restricțiilor financiare. La centru trebuie angajate în jur de 15 persoane, iar bugetul local nu poate suporta asemenea cheltuieli”, ne-a spus primărița Mona Bujor.

A venit inițiativa Fundației Spurgeon, iar visul autorităților din Solești de a avea un centru pentru bătrâni s-a împlinit.

”La început, am fost sceptică. I-am și spus domnului Turc că va avea de-a face cu mine, dacă nu se ține de cuvânt. Acum, pot să-l felicit pentru ceea ce a făcut”, a subliniat Mona Bujor.

Pentru Fundația Spurgeon este al doilea proiect de anvergură, după Casa Agape, unde 12 copii “uitați” de familii, cu vârste între șase și 16 ani, au găsit aici condițiile necesare pentru educație și pot spune că au și o familie.

”Același lucru va fi și la Centrul «Giulia», misiunea noastră fiind de a oferi servicii de protecție persoanelor de vârsta a treia, în vederea depășirii situațiilor de dificultate, prevenirii și combaterii riscului de excluziune socială”, a menționat Ionel Turc.

La tăierea panglicii inaugurale a participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, care l-a felicitat pe inițiator și a declarat că speră să devină un exemplu pentru comunitatea oamenilor de afaceri din județ.


Leave a Reply

%d bloggers like this: