Olimpicii de la astronomie au făcut treabă bună: Medalii de bronz și mențiuni de onoare


Patru dintre cei șase elevi care au reprezentat județul la etapa națională a olimpiadei de astronomie și astrofizică, desfășurată la Gura Humorului, s-au întors acasă cu două medalii de bronz și două mențiuni de onoare. Trei dintre ei sunt „codreniști”, iar cel de-al patrulea este vasluian.

Ieri au fost făcute publice rezultatele înregistrate la olimpiada națională de astronomie și astrofizică, desfășurată între 2-5 februarie, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, județul Suceava. Județul nostru a avut șase participanți, respectiv un elev de gimnaziu, care a concurat la categoria Juniori, și cinci liceeni la Seniori. Doi dintre ei au obținut medalii de bronz, iar alți doi au fost răsplătiți cu mențiuni de onoare.

Astfel, cu bronz s-au întors acasă Răzvan Honcu (clasa a XII-a, Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui), coordonat de profesorul Leonaș Dumitrașcu, și Daniela Chiriac (clasa a XI-a, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad), pregătită de profesorul Cătălin Daniel Angheluță.

Tot „codreniști” sunt și cei doi elevi care au primit de la Societatea Română de Fizică mențiuni de onoare: Cosmin Gabriel Hrițuc (clasa a VIII-a), îndrumat de profesoara Ecaterina Aurica Angheluță, și Alexandru Vătămanu (clasa a X-a, membru al Asociației Astronomice „Sirius”), îndrumat de profesorul Ioan Adam.

Trebuie spus că, pe partea observațională, Daniela Chiriac și Cosmin Gabriel Hrițuc au fost pregătiți de muzeograful Dumitru Ciprian Vîntdevară, coordonatorul departamentului de astronomie din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

„Rezultatul obținut acum, la Gura Humorului, este mai bun decât anul trecut, când am fost reprezentați de cinci elevi, care au primit mențiuni de onoare. Evident, medaliile de bronz sunt cotate mai bine. Pentru noi este un scor foarte bun, numărându-ne printre județele cu cei mai mulți concurenți”, ne-a declarat profesorul Cătălin Daniel Angheluță.

Din delegația care s-a deplasat la Gura Humorului au făcut parte și Ștefan-Adrian Mihai (clasa a X-a, pregătit de profesorul Ioan Adam) și Răzvan Vâlciu (clasa a XI-a, pregătit de profesorul Cătălin Daniel Angheluță), ambii elevi la Colegiul „Codreanu” Bârlad.


Leave a Reply

%d bloggers like this: