Ovidiu Toniţa, din nou pe teren într-un meci caritabil


Doi dintre marii internaţionali ai României, rugbiştii Marius Tincu şi Ovidiu Toniţa, revin pe terenul de joc, sâmbătă, la Toulouges (Franţa), în cadrul unui meci caritabil. Campioni ai Franţei în 2009, cu Perpignan, ei vor participa la turneul caritabil “Five’s Touch Rugby All Star Game”, ce reuneşte, pentru prima dată după aproape opt ani, echipa care câştiga titlul în Top 14, în urma unei finale de senzaţie cu Clermont, scor 22-13.
Jucătorii vor fi împărţiţi în două echipe de câte cinci (rugby-tag). Evenimentul, organizat de asociaţia “Mucovie 66”, este unul caritabil, fondurile încasate din vânzarea de bilete urmând a fi donate în sprijinul bolnavilor care suferă de mucoviscidoză sau fibroză chistică.
În vârstă de 36 de ani, bârlădeanul Ovidiu Toniţa este unul dintre jucătorii legendari ai rugbyului românesc, singurul care a participat la cinci ediţii (consecutive) ale Cupei Mondiale. Supranumit “Autobuzul din Carpaţi” datorită forţei sale, el a debutat pentru România la doar 19 ani, într-un meci cu Maroc, în anul 2000, şi a strâns 73 de selecţii pentru România, marcând 70 de puncte.
Toniţa s-a retras oficial de la echipa naţională în 2016, la meciul cu Germania din Cupa Europeană a Naţiunilor. De anul trecut, este cetăţean de onoare al municipiului Bârlad.


Leave a Reply