Participare record


constelatia-necunoscuta1Cea de a 46-a ediție a Festivalului de muzică ușoară “Constelația Necunoscută” a atras aproape 150 de soliști și grupuri din țară.

Cel mai vechi festival de muzică pentru copii și tineri din România, “Constelația Necunoscută”, s-a bucurat de un real succes. Evenimentul, organizat de Casa de Cultură “Constantin Tănase”, a înregistrat o nouă participare record. Aproape 150 de soliști, grupuri și formații din toată țara au ținut să urce pe scena festivalului, ajuns la cea de a 46-a ediție.
“Sincer, nu mă așteptam la o asemenea participare. Am avut o prezență dublă față de anul trecut. Mă bucur că acest festival este apreciat la nivel național. Am avut copii și tineri din aproape toată țara”, a spus Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură Vaslui.
Anul acesta, în festival au concurat și reprezentanți din R.Moldova, Ucraina și Bulgaria, iar juriul a fost coordonat de Tudor Turcu și a avut în componență pe Iurie Lepcic din Cernăuți, Ucraina, Rumiona Nacheva, din Bulgaria, Sandi Vavcik, din  Slovenia, interpreta Doina Moroșanu, George Vanvu, Radio Iași, compozitorii Claudiu Bulete, Marcel Iorga și Dumitru Jijie.
Organizatorii au reușit să o aducă în recital și pe câștigătoarea primei ediții, din 1971, vasluianca Doina Moroșanu. Vasluienii i-au mai putut asculta pe DYA, Isabela Nițică, Alexandra Haidău și Daria Tanasă.


Leave a Reply