Patru calificați la naționala de „Științele Pământului”


Doi liceeni din Bârlad și doi din Vaslui vor reprezenta județul la faza națională a olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului”, care se va desfășura la Bistrița.

În acest an, județul Vaslui va fi reprezentat la faza națională a olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului” de patru elevi din municipiile Bârlad și Vaslui.

Din Bârlad vor merge doi liceeni, ambii în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”. Este vorba despre Cătălin Stoian și Andu Florin Munteanu, calificați cu premiul I, îndrumați de profesorii Cătălin Daniel Angheluță și Ecaterina Aurica Angheluță (fizică), Aura Maricica Tilibașa (chimie), Diana Darie și Manuela Gabriela Ivas (biologie), Cristina Meda Oprea (geografie).

Din Vaslui s-au calificat Tudor Călin Ailioaiei și Andrei Bordeianu, ambii în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”. Și ei au obținut premiul I la faza județeană și sunt îndrumați de profesorii Cătălin Ignat (fizică), Gianina Gioconda Romașcu (biologie), Doina Elena Gosav (chimie) și Robert Stan (geografie).

Faza națională a olimpiadei va avea loc la Bistrița, județul Bistrița Năsăud, în intervalul 18-22 aprilie.

Trebuie spus că, în anul școlar 2016-2017, județul Vaslui a obținut trei mențiuni, prin Vlad Gabriel Sîmbotin (clasa a XII-a, Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui), Andu Florin Munteanu (clasa a X-a, Colegiul „Codreanu” Bârlad) și Tudor-Octavian Sîrbu (clasa a IX-a, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși).


Leave a Reply

%d bloggers like this: