Patru infracţiuni de fiecare: Fraţii care au bătut şi sechestrat un gălăţean, condamnaţi


judecator_ciocan_justitieDoi fraţi de 19, respectiv 22 de ani, din Murgeni, care, în decembrie, au bătut doi tineri din judeţul Galaţi, le-au spart geamurile de la maşină, iar pe unul l-au şi sechestrat, şi-au primit pedeapsa.

După un proces care s-a întins pe ceva mai puţin de cinci luni, judecătorii bârlădeni au dictat sentinţa în dosarul în care doi fraţi din Murgeni au fost acuzaţi de comiterea a câte patru infracţiuni. Este vorba despre Napoleon Sandu (22 de ani) şi Mihai Sandu (19 ani), care au comis respectivele fapte în luna decembrie 2015, pe raza oraşului de domiciliu, iar la începutul lui februarie 2016 au fost trimişi în judecată. Pentru loviri sau alte violenţe, distrugere şi lipsire de libertate în mod ilegal, magistraţii i-au condamnat la câte trei ani de închisoare, cu executare.
„Condamnă pe inculpatul major Sandu Napoleon, aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, la pedeapsa de trei ani de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a, b, h, n, o, Cod Penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme; dreptul de a comunica cu victima şi de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 100 metri; dreptul de a se apropia de locuinţa victimei, de locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale la o distanţă mai mică de 100 metri), pe o durată de trei ani după executarea pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. (…) Interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. n şi lit. o, Cod Penal constă în interdicţia inculpatului de a comunica cu victima, prin orice mijloc de comunicare direct sau indirect, şi de a se apropia de aceasta, de a se apropia de orice locuinţă prezentă din sat şi comuna Munteni, judeţul Galaţi şi viitoare a victimei, de locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale, la o distanţă mai mică de 100 metri. Condamnă pe inculpatul major Sandu Mihai, aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, la pedeapsa de trei ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a, b, h, n, o, Cod Penal”, se arată în hotărârea judecătorilor bârlădeni.
De asemenea, instanţa i-a obligat pe fiecare dintre cei doi fraţi să plătească statului câte 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.
Potrivit anchetatorilor, fraţii Sandu au sărit la bătaie la doi tineri din judeţul Galaţi, care o aşteptau într-o parcare pe iubita unuia dintre ei. Nu s-au mulţumit doar să-i atace, aşa că, după ce i-au bumbăcit bine, agresorii au pus ochii şi pe maşina cu care gălăţenii veniseră la Murgeni şi i-au spart două geamuri. După aceea, l-au urcat cu forţa pe gălăţeanul de 23 de ani în maşina lor şi l-au dus la ei acasă, unde l-au sechestrat şi au continuat să-l bată. Când a reuşit să scape, tânărul sechestrat a depus plângere împotriva celor doi indivizi. Poliţiştii au deschis pe numele lor câte un dosar penal în care erau cercetaţi pentru o infracţiune de lipsire de libertate în mod ilegal, două infracţiuni de loviri sau alte violenţe şi o infracţiune de distrugere, însă cei doi fraţi s-au sustras cercetărilor, volatilizându-se din oraş.
Abia în seara de 12 ianuarie, cei doi au fost depistaţi când încercau să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak. Potrivit poliţiştilor de frontieră, cei doi fraţi din Murgeni erau pasageri într-un autoturism marca BMW şi intenţionau să ajungă în Franţa, însă, cu ocazia controlului specific, vameşii au constatat că pe numele lor autorităţile române emiseseră o alertă, întrucât se sustrăgeau de la urmărirea penală. Evident, au fost opriţi de la trecerea graniţei şi aduşi înapoi în judeţ, unde au fost preluaţi de poliţişti.


Leave a Reply