„Peneș Curcanul – renumit erou vasluian”


Muzeul Județean “Ștefan cel Mare”, alături de Consiliul Județean și în colaborare cu Primăria municipiului Vaslui, organizează  manifestarea cultural-științifică “Peneș Curcanul – renumit erou vasluian”. Simpozionul va avea loc mâine, începând ora 11, la etajul al II-lea, Secția Personalități, a muzeului.

Acțiunea vizează  aducerea în prim-plan a cunoscutului erou al Războiului de Independență, participant la cel de-al Doilea Război Balcanic și la Primul Război Mondial și conștientizarea publicului larg asupra a ceea ce a fost și va rămâne în istoria noastră plutonierul major Constantin Țurcanu. Vasluienii vor afla mai multe informații despre Peneș Curcanul din alocuțiunile susținute de prof.dr. Ramona-Maria Mocanu, directoarea Muzeului Județean, arh.dr. Ioana Maria Petrescu și arh.dr. Constantin Bogdan Stanciu, de la Facultatea de Arhitectură a Universității “Spiru Haret” București, prof.univ.dr. Ion Giurcă, de la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” București, dr. Sergiu Balanovici, de la Muzeul Județean Botoșani, Iuliana Gabriela Grazynska, din Poznan, Polonia (nepoata lui Peneș Curcanul), Albert Gabriel Grecu, de la Muzeul Județean Vaslui.

Organizatorii evenimentului sunt prof.dr. Ramona-Maria Mocanu și muzeografii Anca Iuliana Iordachi, Albert Gabriel Grecu și dr. Mihai-Cristian Șelaru.


Leave a Reply

%d bloggers like this: