Peste 500 de elevi au rămas fără pensie de urmaș


Isabel Bogdan

Elevii și studenții vasluieni beneficiari ai pensiei de urmaș trebuiau să ducă adeverința de studii pentru anul școlar 2017-2018 la Casa Județeană de Pensii (CJP), până pe 9 octombrie. Dintre cei 1.240 de posibili beneficiari (753 din Vaslui și 487 din Bârlad), doar 738 au depus actele.

“Depunerea adeverințelor de școlarizare la CJP este obligatorie pentru elevii și studenții beneficiari de pensie de urmaș care își continuă studiile în anul de învățământ 2017-2018, indiferent de nivelul acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani. Întrucât au ignorat termenul limită pentru depunerea adeverinței, nu mai puțin de 502 (256 din Vaslui și 246 din Bârlad) dintre  beneficiarii pensiei de urmaș au fost suspendați de la plata drepturilor pentru luna octombrie. Adeverințele trebuie aduse în original. În momentul în care le aduc, tinerii respectivi reintră în plată”, a declarat Isabel Bogdan, directorul CJP Vaslui.

Reluarea la plată a pensiilor astfel suspendate se va face în luna următoare depunerii adeverinței, cu plata retroactivă a drepturilor bănești.

Adeverințele de elev/student trebuie să conțină denumirea instituției de învățământ, numele și prenumele beneficiarului, tipul de învățământ și faptul că a fost emisă pentru anul de studiu 2017-2018. Se anexează cuponul de pensie.


Leave a Reply

%d bloggers like this: