Peste 600 de șomeri vasluieni au primit prime de 500 de lei


În primele opt luni ale anului, sute de șomeri vasluieni au solicitat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) prime de activare întrucât s-au angajat cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de trei luni.
“Începând cu 3 decembrie 2016, șomerii care nu beneficiază de indemnizație și care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de trei luni beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 de lei, neimpozabilă, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 60/2016. Prima de activare nu va fi acordată persoanelor care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni. În perioada 1 ianuarie – 31 august 2017, au fost încadrate 631 de persoane aparținând acestei categorii”, a declarat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.
Persoanele care beneficiază de prima de activare au dreptul la menținerea acesteia și în situația în care, în perioada de trei luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator și se încadrează, în termen de 30 de zile, la un alt angajator, în aceleași condiții. Angajații sunt obligați să restituie integral sumele primite cu titlu de primă de activare, dacă raporturile de muncă sau de serviciu încetează într-o perioadă mai mică de trei luni de la data încadrării.


Leave a Reply

%d bloggers like this: