Petrecere cu mare fast: Trupa Simrat a încins atmosfera la Hoceni


La Festivalul comunei Hoceni, sute de locuitori au asistat la concertul trupei basarabene Simrat, care a interpretat superb mai multe piese consacrate.

Duminică, 6 august, de Schimbarea la față, la Teatrul de Vară din Hoceni nu mai aveai loc să arunci un ac. Poate și pentru că locuitorii de aici și satele învecinate au știut că se lasă cu mare distracție la festivalul comunei!
”De-abia așteptam să ajungem la Hoceni pentru că acest eveniment este o mare relaxare pentru noi, într-un final de weekend destul de încărcat, de Schimbarea la față. În această zi de sărbătoare religioasă, reușim să ne tragem sufletul ca și cum am fi în vacanță”, ne-a spus un fiu al satului.
Primarul Vasile Țabără a surprins publicul, invitând, în premieră, o formație din R. Moldova, profesionistă în arta veseliei: trupa Simrat, compusă din cinci instrumentiști și patru voci. Basarabenii au smuls aplauze frenetice și lacrimi de bucurie de la spectatori, interpretând mai multe cover-uri, dar și piese personale. Artiștii au fost copleșiți de dragostea și emoția publicului și nu s-au lăsat mai prejos, strigând în cor: ”Suntem aici pentru că vă iubim!”.
O altă solistă din Basarabia, Georgiana Păduraru, a reușit să formeze hore imense prin melodiile sale săltărețe, în dulcele grai moldovenesc.
Trebuie spus că, încă de dimineață, localnicii au putut juca fotbal, tenis de masă și șah. Nu au lipsit “proba” de călărie, concursul de tracțiuni, trasul frânghiei, mersul în sac. Pe parcursul întregii zile, atmosfera specifică sărbătorilor rurale a fost întreținută de fanfara de la Valea Mare.
Seara s-a încheiat cu recitalul formației Fly Project.
“A fost un spectacol reușit și mă bucură faptul că an de an reușim să aducem tot mai multă lume la evenimentele noastre. Vreau să le mulțumesc colegilor din primărie pentru efortul depus. A fost o muncă titanică, însă aprecierile venite din partea celor prezenți ne fac să pregătim ediția viitoare încă din acest an”, a declarat primarul Vasile Țabără.
La rândul său, președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, l-a felicitat pe edil: “Am acceptat cu mare drag invitația primarului Vasile Țabără de a fi și de această dată alături de locuitorii comunei Hoceni. Adresez tuturor felicitări, Consiliului Local, primăriei, cetățenilor care au venit în număr atât de mare și care participă alături de autorități la opera de înfrumuțesare de modernizare permanentă a comunei!”.


Leave a Reply