Picătură în ocean: „Prospătură” la spitalul bârlădean


În această lună, Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad și-a completat schema de personal cu opt angajați.

Începând cu 1 iulie, pe statul de plată al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad vor figura noi angajați. Este vorba despre opt câștigători ai concursului organizat și desfășurat în cursul lunii iunie, când s-a reușit ocuparea câte unui post de asistent medical la Radiologie, Compartimentul de Primire Urgențe și Medicină Internă. De asemenea, a fost angajată o infirmieră pentru secția Pneumologie 1, o îngrijitoare la secția Medicină Internă, un brancardier la Compartimentul de Primire Urgențe, un referent la RUNOS și doi economiști.
Din păcate, pentru postul vacant de chirurg generalist, concursul care ar fi trebuit să aibă loc pe 21 iunie la Spitalul Universitar „Sfântul Spiridon” Iași s-a anulat, așa că procedura se va relua după publicarea unui nou anunț în revista de specialitate „Viața medicală”.
De ani buni, schema de personal a spitalului bârlădean arată că unitatea își desfășoară activitatea cu un deficit serios, doar 70% din statul de funcții fiind ocupat. Iar nevoia cea mai mare de cadre se resimte în sectorul personalului auxiliar, unde ar mai fi nevoie de peste o sută de infirmiere, îngrijitoare și brancardieri. În ceea ce privește personalul medical, situația pare ceva mai bună întrucât spitalul are pe statul de plată în jur de 170 de medici, dintre care puțin peste 20 sunt rezidenți. Din păcate, mulți dintre rezidenți au preferat să plece în alte orașe. Așa se face că, în prezent, conducerea unității face eforturi mari pentru a acoperi liniile de gardă ale unor secții importante, inclusiv la Compartimentul de Primire Urgențe, poarta de intrare a mii de pacienți în fiecare lună.


Leave a Reply

%d bloggers like this: