Pictorul iveștean Constantin Bichescu expune la Bârlad


Centrul “Mihai Eminescu” Barlad

Mâine, de la ora 12.30, la Centrul „Mihai Eminescu” Bârlad, va avea loc vernisajul expoziției artistului Constantin Bichescu. Evenimentul este dedicat împlinirii a 65 de ani de la absolvirea Școlii Normale din Bârlad, promoția 1952. Artistul, născut la Ivești,  a dorit să le facă o surpriză foștilor colegi de promoție, precum și publicului iubitor de frumos, marcând acest moment special.

„Constantin Bichescu este membru al Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Iași, absolvent al Institutului de Artă «Nicolae Grigorescu» din București. Și-a dedicat activitatea profesională carierei didactice la Pitești și Alexandria. Ca artist, are în palmares peste 50 de participări la expoziții de grup în țară și în străinătate, dar și câteva expoziții personale, la Blaj, Alexandria și Koln, Germania. A expus alături de nume consacrate în arta românească, precum Corneliu Baba și Alexandru Ciucurencu”, a declarat Geta Modiga, coordonatorul Centrului „Mihai Eminescu” Bârlad.

La Bârlad, Bichescu și-a expus lucrările la Galeriile de Artă „N.N. Tonitza” în anul 2002. În ultimii șase ani, a participat la toate expozițiile de arte vizuale organizate de Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Iași, fiind apreciat nu doar ca artist, ci și în calitate de critic. Vernisarea lucrărilor va fi făcută de prof.dr. Ofelia Huțul, din Iași.


Leave a Reply

%d bloggers like this: