Planuri de investiții: Ce se va întâmpla anul acesta în Huși?


Potrivit listelor de investiții cuprinse în proiectele de hotărâre privind bugetul local, municipalitatea hușeană are în vedere mai multe lucrări la infrastructura orașului și continuarea modernizării Casei de Cultură.

Și în acest an, municipalitatea hușeană și-a propus să deruleze mai multe investiții foarte utile pentru comunitate. Planurile întocmite în acest sens, cu toate detaliile, sunt prevăzute în proiectele de hotărâre privind bugetul local pe acest an și estimat pe 2019-2021 și bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2018 și estimat pe 2019-2021 pentru instituțiile publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii. Cele două proiecte, alături de alte 11, vor intra astăzi în dezbaterea Consiliului Local, în ședința extraordinară programată pentru ora 15.

Astfel, potrivit celor două documente, conducerea Primăriei Huși își propune, printre altele, să continue execuția lucrărilor de utilități și sistematizare verticală  la locuințele ANL, a lucrărilor de alimentare cu apă potabilă în zona locuințelor ANL de pe șoseaua Huși-Iași nr. 74-76, să execute lucrări de reabilitare a rețelelor de apă potabilă, să realizeze instalația de stins incendii de la Hala Agroalimentară, să reabiliteze strada Bariera Pascal, să modernizeze străzile Fundătura Viilor, Schit, Ion Cernătescu și să continue lucrările la podețul de pe strada Schit.

Tot pentru acest an mai sunt prevăzute continuarea lucrărilor de reparații la Casa de Cultură “Alexandru Giugaru”, precum și asfaltarea aleii principale din Cimitirul Ortodox “Sf. Toma”.

Potrivit listei “Alte cheltuieli de investiții defalcate pe categorii de bunuri pe anul 2018”, care a fost atașată la proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru 2018 și estimat pe 2019-2021 pentru instituțiile publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, la Spitalul municipal “Dimitrie Castroian” este prevăzută achiziționarea unui aparat de radiologie, a unui colonoscop și a unui boiler de 5.000 de litri.


Leave a Reply

%d bloggers like this: