PNL oferă alternative pentru Băcani, Fruntişeni, Bogdăniţa şi Puieşti: Bichineţ a ocupat iarăşi Bârladul


IF

Aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu două săptămâni, când a prezentat candidaţii la primăriile a două comune arondate Bârladului, ieri, liberalul Corneliu Bichineţ a lansat în spaţiul public încă patru.

Sediul PNL Bârlad a găzduit, ieri, o nouă conferinţă de presă organizată de Corneliu Bichineţ, venit de la Vaslui special pentru a lansa candidaţii la funcţia de primar în patru comune din preajma Bârladului. Fără un preambul prea mare, Bichineţ a dat cuvântul primului dintre ei, Vasile Stoica, din Băcani. Acesta a declarat că a intrat în politică în anul 2008, când a candidat pentru un loc de consilier local şi a şi câştigat, iar în 2012 a obţinut, din nou, sprijinul cetăţenilor, apoi şi pe cel al colegilor consilieri, care l-au desemnat viceprimar.
„În mai 2015 am demisionat, iar la cererea cetăţenilor am hotărât să candidez la fotoliul de primar. Au insistat că îşi doresc un primar care să fie în mijlocul lor şi să-i ajute, aşa că m-au convins. În ceea ce priveşte programul meu, problemele pe care o să pun accent sunt educaţia, cultura, sănătatea, dezvoltarea rurală etc. Dacă o să fiu ales, voi face o altfel de politică, o politică participativă, în sensul că toţi cetăţenii vor contribui la luarea deciziilor şi, în funcţie de dorinţele lor, vom stabili priorităţile de finanţare a proiectelor”, a menţionat Vasile Stoica, subliniind că doreşte să modernizeze drumurile săteşti şi comunale şi să extindă reţeaua de apă şi canalizare.
Pe repede înainte s-a trecut la următorul candidat, respectiv Costel Bleoju, din Bogdăniţa. De profesie profesor de sport, el a mai candidat în 2012, însă a ieşit al doilea. Bleoju a explicat că în Bogdăniţa e nevoie de lucrări importante: decolmatări de râuri, reabilitarea căminului cultural, modernizarea drumurilor, alimentarea cu apă potabilă în satele neracordate la reţea etc.
Ştafeta a fost preluată de Ioan Onel, candidat la Fruntişeni, care şi-a început discursul spunând că a decis să intre în luptă pentru că în mandatul actualului primar nu s-a făcut nimic: „Există mai multe priorităţi. În primul rând, e nevoie de introducerea reţelei de apă şi canalizare în localitatea Fruntişeni şi de extinderea celei din satul Grăjdeni, unde este numai pe centru. De asemenea, trebuie un program de întreţinere a drumurilor şi podurilor, dar nu ca până acum, când se aruncau banii pe fereastră, ci prin asfaltare sau betonare, ca să nu mai fie probleme. Trebuie achiziţionate utilaje proprii pentru astfel de lucrări, ca să nu mai dăm bani pe interese oneroase”.
A urmat cel de-al patrulea candidat prezentat de Bichineţ, respectiv Lică Novac, din Puieşti, care a declarat că a intrat în politică în urmă cu 20 de ani, timp în care a rămas fidel formaţiunilor de dreapta. A fost consilier local timp de opt ani, iar în 2015, a fost şi viceprimar. În eventualitatea că va fi ales primar, Novac şi-a propus să-şi înceapă mandatul cu „deratizarea” primăriei întrucât, spune el, se cam încalcă legea. Abia apoi va trece la punerea în aplicare a planului de investiţii pentru infrastructură, educaţie, sănătate etc.


Leave a Reply

%d bloggers like this: