PNL Vaslui, zgâlțâit din temelii: Senatorul Dan Marian a demisionat!


dan_marian_453“Întrucât sunt susţinătorul Decalogului integrităţii candidaţilor PNL, pe care l-am votat cu toată convingerea în structurile noastre interne de partid, anunţ că îmi voi retrage candidatura de la Senat, de pe listele PNL. (…) Filiala Vaslui este una puternică, cu o resursă umană de calitate, capabilă să genereze rapid un preşedinte interimar, dar şi un candidat corespunzător care să deschidă lista la Senat“, declară, de acum, fostul lider al liberalilor din județ.

Aseară, preşedintele Organizației Județene PNL Vaslui, senatorul Dan Marian, și-a anunțat retragerea din funcţia politică şi a anunţat că nici nu va mai candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Marian fusese desemnat de colegii de partid pentru un nou mandat în Senat și ocupa prima poziție (eligibilă) pe listă.
Șeful liberalilor vasluieni și-a făcut cunoscută decizia în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean. Dan Marian le-a spus celorlalți fruntași liberali că este urmărit penal de DNA într-un amplu dosar privind presupuse ilegalități cu terenuri și a fost pus sub control judiciar.
„Luând la cunoştinţă de decizia procurorilor DNA de a-mi atribui calitatea de inculpat într-un dosar de urmărire penală, am luat hotărârea să demisionez din funcţia de membru al Biroului Politic Naţional al PNL şi din cea de preşedinte al Filialei Judeţene PNL Vaslui, pentru a nu afecta în niciun fel activitatea partidului, care se pregăteşte intens pentru campania electorală”, a menționat într-un comunicat de presă senatorul Dan Marian.
Reamintim că Dan Marian a fost desemnat, încă înainte de alegerile locale, preşedinte unic al PNL Vaslui, după ce, în urma fuziunii dintre PNL şi PDL, a deţinut funcţia de copreşedinte al formaţiunii, alături de deputatul Florin Ciurariu.
Dan Marian le-a mulţumit tuturor colegilor din PNL, primarilor şi consilierilor locali liberali care i-au dat votul de încredere pentru încă un mandat în Parlamentul României şi i-a rugat să continue activitatea în partid la același nivel.
“Întrucât sunt susţinătorul Decalogului integrităţii candidaţilor PNL, pe care l-am votat cu toată convingerea în structurile noastre interne de partid, anunţ că îmi voi retrage candidatura de la Senat, de pe listele PNL. (…) Filiala Vaslui este una puternică, cu o resursă umană de calitate, capabilă să genereze rapid un preşedinte interimar, dar şi un candidat corespunzător care să deschidă lista la Senat. În perioada următoare, voi face pasul înapoi pentru a-mi canaliza toată energia în demonstrarea  nevinovăţiei mele în această speţă penală. Ca simplu membru, voi sprijini în continuare PNL şi consider că la alegerile parlamentare filiala Vaslui va scoate un rezultat foarte bun. Cred în electoratul liberal din acest judeţ, care este numeros şi, din respect pentru el, am și făcut acest gest”, a mai spus Dan Marian.
În același dosar în care este implicat senatorul, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală și împotriva fostului prefect al judeţului Vaslui, Ioan Zaharia, acuzat de abuz în serviciu.
Zaharia a declarat că a fost chemat la DNA Iaşi, unde a fost înştiinţat în acest sens: “Eu aştept ca ancheta să-şi urmeze cursul şi justiţia să-şi facă datoria, nu mă simt cu nimic vinovat”.
Procurorii DNA investighează modalitatea în care, în perioada 2005-2006, mai mulţi vasluieni, în calitate de moştenitori, au fost puşi în posesie într-o zonă din municipiul Huşi, cultivată cu viţă-de-vie, apoi constrânşi să vândă terenurile la preţuri foarte mici către o societate vrânceană din domeniul vinificaţiei. Potrivit unor surse judiciare, tranzacţiile ar fi fost coordonate de subprefecţii din acea perioadă, Sergiu Marian şi Vasile Cătălin Cupşan, cu sprijinul conducerii Primăriei Huşi şi al conducerii Oficiului Judeţean de Cadastru, fostul prefect Ioan Zaharia având la acel moment calitatea de preşedinte al Comisiei judeţene de fond funciar.
În luna martie a acestui an, în acelaşi dosar au fost audiaţi fostul primar al municipiului Huşi, liberalul Tudor Stafie, doi funcţionari din primărie şi edili ai unor comune din vecinătatea Huşului, care ar fi ajutat la identificarea unor moştenitori ce urmau să fie puşi în posesie. Acestora li se transmitea că nu există suprafeţe disponibile în comunele respective, astfel încât să accepte, în compensaţie, terenuri în zona viilor din Huşi. Ioan Zaharia a deţinut funcţia de prefect al judeţului Vaslui în perioada 2005-2008.


Leave a Reply

%d bloggers like this: