Poliția Bârlad are șef nou


De ieri, noul comandant al Poliției Bârlad este comisar șef Petru Maximiuc (44 de ani), absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – Științe juridice. El este născut în Bârlad și și-a început cariera aici, dar din septembrie 2016 și până acum, a fost împuternicit să exercite funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ).
El l-a înlocuit pe comisar șef Laurențiu-Daniel Dediu, din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, care fusese desemnat să ocupe funcția de șef al Poliției Bârlad pe 1 noiembrie 2016, la scurt timp după suspendarea lui Vasile Chelaru.
„Prin dispoziția inspectorului șef al IPJ Vaslui, începând cu data de 1 mai 2017, comisarul șef de poliție Maximiuc Petru a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcția de șef al Poliției municipiului Bârlad”, a declarat agent șef Iulian Petre, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.
Între 1991-2001, Maximiuc a fost agent în cadrul Biroului de Ordine Publică – Poliția Bârlad, după care, până în 2006, a fost ofițer în cadrul Biroului Poliției Rurale. După câteva avansări, în perioada mai 2012 – mai 2013, a fost împuternicit să exercite funcția de șef al Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Vaslui, iar din august 2013 și până în septembrie 2016, a ocupat funcția de șef al aceluiași serviciu.


Leave a Reply

%d bloggers like this: