Pomii decorativi umplu Bârladul


Începută în toamna lui 2016, cu plantarea a 100 de pomi decorativi de o parte și de alta a celor mai importante artere din Bârlad, și continuată în primăvara și toamna anului trecut cu sădirea altor 700 de copăcei, operațiunea de înfrumusețare a orașului continuă în această primăvară. Vor fi sădiți 455 de puieți de tei, măr decorativ, mesteacăn, arțar argintiu și prun decorativ, la care se adaugă 150 de arbuști de Forsythia. 

Nici nu am intrat bine în luna martie că municipalitatea bârlădeană se pregătește să dea startul unei noi etape a operațiunii de înfrumusețare a orașului, care constă în plantarea câtorva sute de puieți de arbori și arbuști. În prima parte a campaniei, adică în toamna lui 2016, Serviciul Sere – Spații Verzi a plantat circa 100 de puieți de Paulownia Tomentosa, salcâmi, meri și pruni decorativi pe trotuarele Bulevardului Republicii și altor artere importante. Ulterior, în primăvara lui 2017, „înverzirea” orașului a presupus sădirea altor 200 de puieți de tei, mesteacăn și magnolie, adică specii de arbori decorativi prin frunze și flori, cu o înălțime între 1,5 – 3 metri și aclimatizați la condițiile de aici. În toamna anului trecut, s-a continuat cu plantarea altor 500 de pomi ornamentali, respectiv puieți de Paulownia Tomentosa, tei, platan, salcâm, prun decorativ, arțar argintiu, mesteacăn, stejar roșu și arbore de mătase, tot pe trotuarele betonate din diferite zone ale Bârladului.

În perioada imediat următoare, se va trece la o nouă etapă, care presupune plantarea a peste 450 de pomi de tei, măr decorativ, mesteacăn, arțar argintiu și prun decorativ, cu o înălțime de 2-3 metri. Puieți de tei vor fi sădiți pe spațiul verde de pe străzile Constantin Hamangiu, Mihai Viteazu, General Vasile Milea, Ștefan cel Mare, Bulevardul Republicii, Căpitan Grigore Ignat și Colonel Simionescu Sava, iar puieți de tei argintiu vor fi plantați pe spațiile verzi aferente caselor din cartierul Deal II, cu participarea activă a cetățenilor.

Puieți de mesteacăn vor fi plantați pe trotuarul străzii Ștefan Procopiu, iar cei de arțar decorativ, pe spațiul verde de pe străzile Trotuș, Carpați, Mihai Viteazu, General Vasile Milea, Ștefan cel Mare, Bulevardul Republicii, Căpitan Grigore Ignat și Colonel Simionescu Sava, precum și pe trotuarul străzii Popa Șapcă.

Serviciul Sere – Spații Verzi vor planta și puieți de măr decorativ pe spațiul verde de pe strada Suceava și bulevardul Republicii (în față la CEC). Nu în ultimul rând, pruni decorativi vor fi sădiți pe Bulevardul Republicii, iar arbuști de Forsythia vor fi plantați pe spațiul verde de pe strada Dragoș Vodă, în zona centrală a orașului și pe bulevardul Republicii, între Biblioteca Municipală și Cerbul de Aur.


Leave a Reply

%d bloggers like this: