Pompierii vasluieni o “ard” de ziua lor!


Astăzi, pompierii vasluieni sunt în sărbătoare, aniversând 169 de ani de la cel mai important moment în tradiția armei lor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva armatelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui marchează acest eveniment invitându-ne la o serie de acțiuni pe care le va organiza astăzi, între orele 9-12: ateliere de prezentare a tehnicii de invenție, exerciții demonstrative, puncte de informare preventivă, precum și activități tip „porți deschise”.
“Expoziția de tehnică și echipamente va fi la sediul Detașamentului de pompieri Vaslui, Punctul de lucru Casa Armatei, Detașamentul de pompieri Bârlad, Secția de pompieri Huși și Parcul Rodina Huși. Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, transmit tuturor celor care activează în domeniul managementului situaților de urgență, colaboratorilor, precum și cetățenilor care vin în sprijinul nostru pe timpul acțiunilor desfășurate sincere urări de sănătare, fericire și împliniri!”, a declarat colonelul Gheorghe Blagoci, șeful ISU Vaslui.


Leave a Reply