Postul de purtător de cuvânt la Primăria Bârlad are magnet


Două dintre cele trei candidate înscrise la concursul pentru un al doilea post de purtător de cuvânt la Primăria Bârlad au trecut de proba eliminatorie (validarea dosarului), iar ieri au susținut testul scris.

 Până la finele anului, Constantin Nițuc, actualul purtător de cuvânt al Primăriei Bârlad sau, mai pompos spus, șeful Biroului Presă, Relații cu Publicul și Relații cu Instituțiile de Învățământ, Cultură, Sănătate și Sport, va avea un subaltern. Postul a fost scos la concurs la începutul lunii noiembrie, pentru a-i găsi un ajutor lui Nițuc, ale cărui atribuții implică nu doar oferirea de informații către mass-media, ci și alte sarcini de serviciu.

În total, trei candidate s-au înscris la concurs. Este vorba despre Anca-Georgeana Boroșescu-Mihăilă, Elena-Daniela Crețu și Cornelia-Luciana Râmboi. Prima nu a trecut de proba eliminatorie (validarea dosarului) întrucât nu a îndeplinit condiția de vechime în specialitatea studiilor necesare, în timp ce Elena-Daniela Crețu (50 de ani), care lucrează la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, și Cornelia-Luciana Râmboi (36 de ani), de la BRD, au fost admise, așa că au putut susține, ieri, proba scrisă a concursului, urmând ca interviul să aibă loc în câteva zile.

Trebuie spus că primăria a organizat un concurs pentru acest post și în primăvară, însă cum condițiile au fost extrem de restrictive (se puteau înscrie numai absolvenții Facultății de Jurnalism cu o vechime de cel puțin cinci ani în specialitatea studiilor necesare), s-a înscris un singur candidat, care însă nu s-a prezentat la proba scrisă.

De această dată, condițiile specifice au fost mai la îndemâna aspiranților la un post public: trebuiau să fie absolvenți ai studiilor universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, să fie rezistenți la stres și să aibă o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice de minimum cinci ani.


Leave a Reply