Pot pleca la băi


Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a primit aprobarea să trimită în stațiuni balneare 83 de vârstnici, în cadrul seriei a treia de alocare a biletelor pentru anul în curs. Cererea este mult mai mare, fiind depuse până la această dată peste 150 de solicitări.

Prezentarea la cazare va fi pe 21 martie, în stațiunile Buziaș, Covasna, Olănești, 1 Mai – Oradea, Amara, Nicolina și Sarata Monteoru. Lista cererilor aprobate este afișată pe site-ul CJP Vaslui.

În acest an, conform deciziei Casei Naționale de Pensii, a fost aprobat pentru județul nostru un număr de 4.300 de locuri în stațiunile balneare, biletele fiind repartizate în 19 serii.

“Biletele de tratament se acordă individual, o persoană având dreptul la un singur tichet în cursul unui an calendaristic. Durata sejurului este de 16 zile, iar a tratamentului balnear de 12 zile. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri. Potențialul beneficiar depune cererea, însoțită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie atașate în momentul eliberării biletului. Cererea se completează numai pe formularul aprobat, putând fi transmisă prin prin poștă, fax, e-mail sau se poate depune personal la CJP Vaslui, cu cel puțin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul. Are dreptul la bilet și însoțitorul pensionarului de invaliditate de gradul I sau însoțitorul persoanei cu handicap grav”, a declarat Isabel Bogdan, directorul CJP Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: