Practicanții de arte marțiale își dau întâlnire la Bârlad


Sâmbătă, se va desfășura a treia ediție a „Cupei Wazary”.

A treia ediție a „Cupei Wazary”, organizată de Asociația „Clubul Sportiv Wazary Dojo” Bârlad, va avea loc sâmbătă, 26 august, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”. Competiția se va desfășura după regulamentul probei de Brasilian Jiu-Jitsu și se adresează copiilor și juniorilor.
„Și-au anunțat intenția de a participa 15 cluburi de arte marțiale din țară și din Republica Moldova, cu un total de peste 200 de sportivi, însă încă se mai pot face înscrieri. Luptele se vor desfășura pe categorii de vârstă și greutate, începând cu 5-6 ani și până la 18 ani. Noi participăm cu 35 de sportivi, 15 dintre ei urmând să lupte pentru prima dată într-un concurs”, ne-a declarat Alexandru Rotaru, președintele Asociației „Clubul Sportiv Wazary Dojo”.
Concursul este deschis pentru toate stilurile/școle de arte marțiale cu componenta de grappling, respectiv Brasilian Jiu-Jitsu, Jiu Jitsu, Ne Waza, Judo, Kempo, Lupte, Sambo, indiferent de federație. Competiția va începe la ora 9, cu prezentarea sportivilor la cântarul oficial, după care va continua cu meciurile copiilor de 5-6 ani. Pentru că sala de sport este relativ mică și foarte călduroasă, se vor desfășura simultan câte trei meciuri pe tot atâtea suprafețe de luptă.
„Prin acest concurs, urmărim promovarea artelor marțiale și în special a Jiu-Jitsu în rândul tinerilor, ca mijloc de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos. Un alt obiectiv al competiției este verificarea nivelului de pregătire al sportivilor înainte de competițiile oficiale. Sper ca în acest concurs să primeze fair-play-ul, iar cei mai buni să câștige”, a completat președințele Asociației „Clubul Sportiv Wazary Dojo”.


Leave a Reply