Preluarea unității militare, gheață la mal!


Demersurile Primăriei Vaslui pentru preluarea fostei unități militare continuă. Consiliul Local a adoptat o nouă hotărâre în acest sens și așteaptă de peste o lună răspunsul Ministerului Dezvoltării Regionale.

„Ministerul Dezvoltării ne-a solicitat să completăm solicitarea cu tot inventarul locației (suprafețele, clădirile, arborii etc.). De asemenea, trebuie ca zona să fie intabulată, proces de care nu ne ocupăm noi”, a explicat Eduard Lăcătușu, secretarul Primăriei Vaslui, motivele pentru care preluarea fostei unități militare a intrat în impas.
Reamintim că, spre sfârșitul lui 2016, Consiliul Local (CL) Vaslui a adoptat o hotărâre privind preluarea cazarmei, dar, după nouă luni, s-a trezit că trebuie să reia procedura. Pe 31 iulie a.c, a votat o completare a HCL nr. 41/27 octombrie 2016, solicitată de Ministerul Dezvoltării Regionale, după ce dosarul primise avizul Ministerului Apărării Naționale. Primăria a transmis noua hotărâre plus anexa cu toate detaliile solicitate.
„Noi menținem legătura deschisă cu toate ministerele implicate. Până acum nu am primit niciun răspuns referitor la ultima decizie adoptată în CL Vaslui”, a mai spus Eduard Lăcătușu.
De menționat că “preluarea imobilului 363 Vaslui – Cazarmă din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării în domeniul public al municipiului Vaslui și în administrarea CL Vaslui” presupune valorificarea unei suprafețe de 17,70 hectare prin realizarea, într-un termen de 20 de ani, a unui complex de servicii comunitare (cantină socială, centru și cămin pentru persoanele de vârsta a III-a, adăpost victime violență domestică, adăpost oamenii străzii, centru pentru copii, creșă/grădiniță, îngrijiri paliative, balneofizioterapie), centru cultural, spații și zone de agrement, sală de sport, spații verzi, căi de acces, locuri de parcare și o grădină botanică.


Leave a Reply

%d bloggers like this: