Premii pentru micii pianiști din Bârlad


Patru elevi ai Școlii de Arte „N.N. Tonitza” și doi ai Școlii „George Tutoveanu” Bârlad au obținut premii la importante concursuri de pian organizate la București.

Toți cei șase elevi bârlădeni, îndrumați de profesorul de pian Mihail Manciu, care au participat, marți, la două concursuri instrumentale desfășurate în capitală s-au întors acasă cu premii.
Astfel, la „Tinere talente”, organizat la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, au fost prezenți patru elevi de la Școala Gimnazială de Arte „N.N. Tonitza” Bârlad – Ionuț Cozmîncă, Maria Căpriță și surorile Denisa Toma și Raluca Toma – care au impresionat atât juriul, cât și publicul, fiind răsplătiți nu doar cu aplauze și felicitări, ci și cu importante premii. Denisa și Raluca Toma au obținut premiul I și medalia de aur, iar Ionuț Cozmîncă și Maria Căpriță – premiul al II-lea și medalia de argint.
„Concurența a fost puternică, însă am luptat de la egal la egal cu cu cei din țară, mai ales cu cei din București. Ca profesor îndrumător, m-am simțit onorat de acest succes. Felicit din tot sufletul copiii pentru rezultatele obținute și pentru puterea de concentrare de care au dat dovadă, cu atât mai mult cu cât, în urmă cu o săptămână, ei au avut o audiție în fața părinților, iar sâmbătă au avut un concert caritabil în Parcul «Victor Ion Popa». Nici vor apuca să se bucure prea mult de aceste rezultate, că sâmbătă vor participa, alături de un grup mai numeros de elevi de la școla la care învață, la Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală de la Tulcea”, ne-a declarat prof. Mihail Manciu.
Frații Xi Ana Maria Liu Jin și Shuo Andrei Liu Jin, care învață la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad, au participat la Concursul Național „Cei mai mici pianiști”, organizat și desfășurat tot la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”. Competiția s-a adresat elevilor care se pregătesc în particular sau învață la cluburi/palate. Ana Maria a cucerit premiul I, iar Andrei a luat premiul II, în ciuda concurenței acerbe (30-40 de mici pianiști la fiecare categorie de vârstă). Ca și în cazul primilor patru elevi, nici ei nu vor apuca să se relaxeze întrucât, în acest weekend, vor lua parte la Concursul Național de Pian „Virtuozii”, organizat la Brăila.


Leave a Reply

%d bloggers like this: