Primăria Bârlad caută firmă pentru indicatoarele stradale


Pentru că pe multe dintre străzile care se intersectează cu bulevardul Republicii din Bârlad nu există indicatoare cu denumirile, iar șoferilor și trecătorilor le vine greu să se orienteze, primarul Dumitru Boroș a dat sfoară în țară pentru a găsi o firmă care să furnizeze și să monteze stâlpi și indicatoare stradale. Prețul pe care e dispus să-l plătească din bugetul local este de 37.532 de lei, fără TVA.

Ieri, pe site-ul Primăriei Bârlad a fost postat un anunț prin care se aduce la cunoștință că municipalitatea invită firmele să depună oferte în vederea atribuirii directe a contractului de achiziție publică de furnizare și montare de stâlpi și indicatoare stradale. Potrivit caietului de sarcini, investiția are în vedere faptul că pe bulevardul Republicii, care este un tronson din DE 581, nu prea există astfel de indicatoare, iar cetățenii au depus numeroase sesizări în acest sens.
Tot în caietul de sarcini se menționează că, în urma studiilor făcute pe teren, este nevoie de 28 de stâlpi, 53 de tăblițe și 53 de rame, însă vor fi achiziționați 37 de stâlpi, 61 de tăblițe și 61 de rame, fiecare cu date tehnice precise. Spre exemplu, stâlpii vor avea o înălțime de 3,15 metri, vor fi confecționați din țeavă neagră cu o grosime de trei milimetri și vor fi prevăzuți cu capac la partea superioară pentru a nu permite precipitațiilor să pătrundă în interior etc. Tăblițele vor avea dimensiunile 500×200 milimetri și o grosime de un milimetru. Vor avea scrisă denumirea străzii pe ambele fețe, se vor vopsi în câmp electrostatic, vor avea fondul albastru și chenarul alb, iar în partea care se prinde de stâlp se va amplasa stema Bârladului.
Așa cum rezultă din anexa la caietul de sarcini, la intersecția Confecții se va monta doi stâlpi cu două indicatoare de fiecare – str. Mihai Eminescu și str. Tecuciului, montate la 90 de grade, str. General Vasile Milea și str. Republicii, tot la 90°. La intersecția Lidl – Republicii cu str. Vărăriei se va monta un stâlp cu două indicatoare – Republicii, montate la 180 de grade și unul cu un indicator – str. Republicii, perpendicular pe bulevard.
După același model, vor fi amplasați stâlpi cu indicatoare și la intersecțiile Iris – b-dul Republicii cu str. Hotin, b-dul Republicii cu str. Suceava, b-dul Republicii cu str. Suceava (înfundată), b-dul Republicii cu str. Voievozi, b-dul Republicii cu b-dul Primăverii, b-dul Republicii cu str. Ștefan Procopiu, str. Popa Șapcă și b-dul Republicii. Astfel de indicatoare vor fi montate și la intersecțiile str. Mihail Sadoveanu – b-dul Republicii, str. Stroe Belloescu, CEC – b-dul Republicii cu str. Nicolae Iorga, Hotel – b-dul Republicii cu str. Ștefan cel Mare, Vodafone – b-dul Republicii cu str. Stroe Belloescu, Primărie – b-dul Republicii cu str. 1 Decembrie 1918, BCR – b-dul Republicii cu str. Marcel Guguianu, Crolux – b-dul Republicii cu str. General Naumescu, Stadion – b-dul Republicii cu str. Siret, Stadion – str. Nicolae Tonitza cu b-dul Republicii. Nu în ultimul rând, respectivii stâlpi cu indicatoare vor ajunge la intersecțiile Casa Roșie – b-dul Republicii cu str. Vergeze, Grădină – b-dul Republicii cu b-dul Epureanu, Grădină – b-dul Republicii cu str. Căpitan Grigore Ignat.
Valoarea estimativă a investiției se ridică la 37.532,83 lei, fără TVA, aici intrând achiziționarea obiectelor cerute de municipalitate, precum și montarea lor. Dosarele pot fi depuse la Registratură sau prin intermediul adresei de e-mail achizitii@primariabarlad.ro, până cel târziu pe 29 septembrie. Durata de realizare și montare a indicatoarelor va fi de 30 de zile de la semnarea contractului.


Leave a Reply