Primarul, dacă nu e şi fudul, parcă nu-i primar destul!: Sedii de lux la Bârlad


sediu Politia Locala BdLa Bârlad, promoţiile de Black Friday continuă neabătut. La cererea primarului Constantin Constantinescu, în cadrul şedinţei de mâine, consilierii locali vor trebui să aprobe alocarea a circa 500.000 de lei (cinci miliarde lei vechi) pentru extinderea cu câţiva centimetri a sediilor în care funcţionează Poliţia Locală şi Serviciul de Evidenţă a Persoanelor. Până acum, nimeni nu a văzut vreo schiţă a amplasamentului pe care se vor „lăfăi” cele două servicii. Se ştie doar că noua „aripă” va fi amenajată în spatele blocului unde se află cele două sedii, blocând o alee pietonală de cel mult trei metri lăţime.

Municipalitatea bârlădeană îşi bate joc de banii publici. Pe de o parte, organizează licitaţii pentru închirierea de păşuni, în ideea de a scoate ceva bani, pe de altă parte, îi cheltuieşte aiurea. Un exemplu de mare actualitate îl reprezintă alocarea a circa 500.000 de lei nu pentru fundaţia vreunui bloc de locuinţe sau realizarea altei investiţii semnificative, ci pentru „umflarea” sediilor Poliţiei Locale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor.
Cele două servicii din cadrul Primăriei Bârlad funcţionează la parterul unui bloc din zona Gura Leului şi, ce-i drept, e cam înghesuială, aşa că o extindere era binevenită. Strigător la cer este faptul că spaţiul unde urmează să fie realizată „completarea” este o alee pietonală din spatele imobilului respectiv, pe care lumea o foloseşte ca să ajungă la Grădiniţa nr. 12. Locaţia are cel mult trei metri lăţime şi oricum nu poate fi desfiinţată, ci, în cel mai bun caz, îngustată până la punctul în care se va merge în şir indian. Accesul locatarilor spre scara aflată între Poliţia Locală şi Evidenţa Persoanelor se face prin spatele blocului, pe respectiva alee, aşa că va trebui să existe în continuare.
Proiectul de hotărâre va fi discutat în plen la şedinţa de vineri, 28 noiembrie, când aleşii vor trebui să-l aprobe „în orb”. Şi asta pentru că, până ieri, la mapa consilierilor nu era ataşată nicio schiţă cu suprafaţa pe care urmează să fie extinse cele două servicii. Nimeni nu ştie pe ce se vor duce cei 500.000 de lei. Ce mai încoace şi încolo, cu banii ăştia se cumpărau cinci apartamente în centrul oraşului şi mai rămânea şi de băut adălmaşul!
Până vineri, chipurile, proiectul va fi dezbătut în comisii. Oare ce se va analiza? Aleea?
Ca să nu mai spunem că, din start, în expunerea de motive ataşată la proiect s-a strecurat o greşeală, în sensul că extinderea va fi realizată în laterala blocului respectiv, deşi, de fapt, va fi făcută în spatele imobilului. Dacă motivaţia ar fi fost corectă, atunci noua construcţie ar fi fost ridicată pe spaţiul verde din faţa unei alte laturi a blocului, în faţa geamurilor proprietarilor, blocându-le accesul la lumina soarelui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: