Profesorii de română au revista lor


Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” a mijlocit întâlnirea profesorilor de limba română din județ, care și-au lansat propria revistă – ”Dincolo de cuvinte”.

Ieri, cu profesorul Pavel Toma pe post de coordonator, Sala Tinart a Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” s-a dovedit a fi neîncăpătoare, zeci de cadre didactice fiind curioase să răsfoiască primul număr al revistei ”Dincolo de cuvinte”, care aparține profesorilor de limba română din județ.

Acest lucru l-a determinat pe directorul Gelu Bichineț să evidențieze unicitatea momentului: ”Pentru noi, apariția unei reviste seriale în Vaslui, o revistă a profesorilor de limba română, este un moment așteptat. De ce? Pentru că, la toate evenimentele pe care le organizăm în cadrul bibliotecii, totdeauna mi-am dorit să fie cât mai mulți profesori, în special profesori de limba română. N-am avut de fiecare dată bucuria aceasta. Dar iată că acum este cea mai mare densitate de profesori de română în Biblioteca Județeană!”.

Ideea a fost salutată de autorități locale și județene, care consideră inițiativa una curajoasă, în condițiile în care publicațiile de specialitate au devenit tot mai rare.

”Atunci când avem de împărtășit un lucru bun, cred că este bine și frumos să fim prezenți cu toții. Acest lucru îl demonstrăm astăzi, când ne-am întâlnit la apariția acestei reviste. Ideea de a o realiza am avut-o împreună cu profesorii metodiști, colegii mei de limba și literatura română. Dincolo de gânduri sunt faptele, dincolo de fapte sunt oamenii, iar dincolo de oameni sunt cuvintele”, a prefațat întâlnirea Mihaela Dumitrița Bahman, inspector de română în cadrul Inspectoratului Școlar Județean.

În primul număr se regăsesc articole de specialitate, prezentarea unor proiecte didactice, exemple de bună practică și recenzii ale unor cărți scrise de profesori de română din Vaslui.


Leave a Reply