Profesorii hușeni de la “Agro”, vizită de lucru în Turcia


Cadrele didactice de la Colegiul Agricol au participat la prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus^ “Math Games”, derulat în parteneriat cu unități de învățământ din Turcia, Bulgaria, Italia și Lituania.

În perioada 19-23 noiembrie, profesorii Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși, împlicați în proiectul Erasmus^ “Math Games”, derulat în parteneriat cu școli din Turcia, Bulgaria, Italia și Lituania, s-au aflat în Turcia. Cu această ocazie, au pus la punct ultimele detalii ale proiectului și au purtat discuții despre implementarea acestuia în fiecare țară. De asemenea, fiecare partener a primit un calendar cu obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească. Printre altele, echipa României trebuie să creeze logo-ul proiectului, o broșură, să organizeze o videoconferință cu profesorii și elevii implicați în proiect, să creeze o pagină de Facebook cu informații despre toate țările participante, precum și o pagină e-Twinning. Următoarea întâlnire de acest fel va fi în România, în perioada 19-23 martie 2018, când Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși va fi gazda reuniunii partenerilor din proiect.

Vizita în Turcia a însemnat, cel puțin pentru profesorii hușeni, și șansa de a cunoaște un alt tip de învățământ.

“Turcia are un sistem foarte bine pus la punct. Infrastructura școlară este extrem de bună. Am rămas uimiți de modul în care funcționează învățământul din Turcia, e de nota 10. În proiect sunt implicați 68 de elevi și 32 de profesori din cele cinci țări. În principal, scopul este acela de a aprecia matematica mai mult decât o facem acum, să o înțelegem mai mult și să o învățăm prin joc. Proiectul se implementează pe o perioadă de 24 de luni, în intervalul 1 septembrie 2017 – 31 august 2019, și este finanțat cu suma de 22.815 euro”, a declarat profesoara Liliana Anițoae, coordonatoarea proiectului.


Leave a Reply