Profesorii stau în așteptare


Educația a fost declarată prioritate națională de actualul guvern, drept pentru care au fost avansate mai multe variante de creșteri salariale, menite să stimuleze personalul din învățământ. Deocamdată, cadrele didactice s-au ales cu un plus de 400 de lei brut, în vreme ce personalul nedidactic a beneficiat de ceva mai substanțial.
Ca urmare, lumea nu este chiar pe mulțumită, după cum afirmă liderii sindicali al dascălilor vasluieni: „S-au făcut măriri, dar suntem mult sub alte țări, mă refer inclusiv la cele din Europa de Est. Doar bulgarii au salarii mai mici decât noi. Totuși, e bine că am primit ceva, față de perioadele trecute, când nu aveam nici măcar promisiuni. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla anul viitor, când sperăm să fie ceva clar și pus în aplicare”.
De menționat că profesorilor li s-a promis o nouă mărire salarială, de patru la sută începând cu 1 ianuarie 2018, pentru ca, din martie anul viitor, lefurile să crească iarăși cu 20 la sută.
În ceea ce privește tichetele de vacanță, acestea nu s-au acordat, în ciuda insistențelor tot mai presante ale sindicatelor.


Leave a Reply